in

Så mycket retuscheras Victoria’s Secret-modellerna

victoriassecret retusch

Att Victoria’s Secret retuscherar sina bilder förvånar nog ingen. Men exakt hur mycket de manipulerar är det nog få som vet. Nu har en anställd på företaget gått ut med sanningen, läs de chockerande punkterna här nedanför. Mer

Vi vet alla att det retuscheras en hel del i glossiga magasin, på tv och i annons- och reklamkampanjer. De flesta av oss har nog också listat ut att företaget Victoria’s Secret inte är ett undantag gällande detta. Men exakt hur mycket de (och många andra) faktiskt retuscherar sina kampanjbilder kan chocka även den mest insatta. Sajten refinery29.com har intervjuat en tjej – som de kallar för ”Sarah” eftersom hon vill vara anonym – som jobbat med retusch för flera olika företag, däribland VS.
– Jag vet att det gör jag gör är fel och det är därför jag inte gör det på heltid längre. Men jag vill att vi alla ska vara medvetna om att det är vi som kunder som tvingar fram den här typen av bilder, säger Sarah.

Här är 4 chockerande sanningar från en retuschör:

1. BH under bikinin
Kroppsfixet startar redan under plåtningen. Hårextensions sätts i (ingen av VS-tjejerna har sånt svall naturligt), bh:arna fylls med kuddar för att forma bysten (de har ofta A-kupor naturligt) och fotas det badmode har tjejerna på sig en push up-bh under sin bikini, som sedan retuscherades bort i bildhanteringen. Tänk på det nästa gång ni ser en reklambild för en axelbandslös bikinitopp – till och med där har de en bh under (en sådan klyfta är svår att få till utan att något lyfter upp brösten).

2. Brösten i fokus
Nästa steg är förändringarna som görs digitalt. Bh:n retuscheras bort och bröstvårtorna raderas. Brösten görs rundare, lyfts och görs mer symmetriska.
Utöver det förändras även andra drag och hudtonen jämnas ut. Händernas och fötternas lite mer ”blåa” hudton tas bort, likaså skuggorna i armhålorna och eventuell stubb i bikinilinjen.

3. Modellerna görs fylligare – inte smalare
Något som kanske förvånar är att Sarah ofta gjorde modellerna lite mer fylliga, rumpor förstorades, eventuellt synliga revben togs bort, och utstickande höftben mjukades upp…
Så varför använder de inte bara kurviga modeller? För att de inte säljer. Victoria’s Secret har testat modeller i alla storlekar, men massan – vi konsumenter – gav inget positivt gensvar. Och det är det Sarah menar att vi som kunder har en viktig roll. Om vi ställer krav på förändring och sedan också uppskattar en större variation i kroppsformer, så kommer marknaden också tvingas till förändring.

4. Kroppsdelar byts ut
Om en arm har en konstig vinkel på en bild, men fotot är bra i övrigt – inga problem, då byter de bara arm. Eller fot. Eller fejs.

Så nästa gång du beställer hem något från VS och bikinin inte sitter lika bra på dig, som på modellen, påminn dig själv om dessa punkter.

 

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss