in

Så många svenskar sjunger i duschen – och det här sjunger vi

sjunga dusch

Det är väldigt populärt för oss att sjunga svenska låtar i duschen, medan inte så många sjunger house och reggae. Mer

Jag vet inte hur det är med er, men jag sjunger alltid i duschen. I och för sig brukar jag gå runt och småsjunga ganska ofta, även om jag inte duschar. Men duschen är ju liksom konsertarenan man aldrig kommer att stå på (antagligen). Det är något med kaklet och allt som gör att det låter som om att man har världens bästa ljudanläggning där inne. Tyvärr är ju så inte fallet, men det är fortfarande roligt att sjunga medan man schamponerar håret, som annars är astråkigt.

En undersökning via YouGov med uppdrag på högtalartillverkaren Ultimate Ears visar att jag verkligen inte är ensam om att ha små konserter i badrummet, inte för att jag kanske trodde det heller. Resultatet visar nämligen att hälften av svenskarna sjunger i duschen. Och majoriteten, hela 90 procent, skulle heller inte störa sig på om partnern sjöng i duschen. Mycket mysigt resultat!

Mest sjungs det i åldrarna 18-29 (79 procent) och 30-39 (62 procent), medan endast var tredje person i åldern 60 och uppåt sjunger medan de duschar. 1010 personer deltog i undersökningen.

– Vi blev nyfikna på hur det ser ut med svenskarnas vanor när det gäller musik i badrummet, och det är roligt att se en så positiv inställning. Inte bara sjunger hälften av befolkningen själva i duschen, statistiken visar även att hela 52 procent skulle vilja spela musik medan de är i duschen, badkaret eller på toaletten,
säger John Svärling, marknadschef Norden på Ultimate Ears, i ett pressmeddelande.

Topplista: det här sjunger svenskarna i duschen

 1. Olika låtar varje gång (39%)
 2. Svenska låtar (25%)
 3. Pop (22%)
 4. Jullåtar eller andra säsonglåtar (19%)
 5. Ballader (18%)
 6. Rock (11%)
 7. Senaste hitsen, t ex Avicii eller Darin (10%)
 8. Dansbandsmusik, t ex Lasse Stefanz och Vikingarna (9%)
 9. Soul & R’n’B (7%), Vispop (7%), Country (7%)
 10. Klassisk musik, t ex Mozart (6%)
 11. Hårdrock (5%)
 12. Hip-hop (4%)
 13. Reggae (3%)
 14. House (2%)

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss