in

Så många sociala medier-konton har unga (vi är förvånade!)

socialmedia

Vad gissar du på? Tre eller fyra kanske? Nja, det är ganska många fler… Mer

Jag är en periodare när det gäller mina konton på sociala medier. Ibland är jag bröllopsgalen och skapar tusen anslagstavlor på Pinterest, ibland är jag superengagerad i någon Facebookgrupp, och ibland (läs oftast) hänger jag bara på Instagram Stories.

Men på sociala medier är jag i flera olika kanaler, och mer än ett par gånger per dag. En ny studie från företaget Global Web Index visar att jag inte är unik i det. Personer mellan 16 och 34 år i genomsnitt har 8,7 konton på sociala medier.

I studien svarade 350 000 personer på ett nätformulär om sina sociala medie-vanor. Deltagarna var mellan 16 och 64 år gamla och kom från alla delar av världen. De fick bland annat fylla i vilka av 42 olika sociala medier de har konton på.

Genomsnittet världen över ligger på 7,6, och flest konton har man i Latinamerika (8,8) och Asien (8,1). Föga förvånande så hade yngre personer i genomsnitt fler konton än äldre. De över 55år hade bara 4,5 konton i snitt.

En annan sak som studien undersökte var hur folk oftast kommunicerade med varandra, och där hamnade Facebook Messenger och WhatsApp i topp. Bara sex procent av personer mellan 25 och 34 år använder varken Facebook Messenger, WhatsApp eller Instagram.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss