in

Så lyckas du med en babyshower – från tårta till presenter

Bästa tipsen för en baby shower

Hur styr man den perfekta babyshowern egentligen? Vi guidar dig till allt från tårtor och lekar till när det passar bäst att styra en shower! Mer

Vad är en babyshower?

En baby shower är en amerikansk tradition som nu blivit alltmer poppis i Sverige. Tanken är att den blivande mamman ska firas med presenter och goda råd av sina nära och kära.

Tipsen inför baby showern hittar du här.
Källa: Tai’s Captures/Unsplash

När har man en babyshower ?

Om mamman själv är den som bjuder in till babyshowern kan hon såklart ha den när hon vill. Det är också vanligt att familj och vänner anordnar en överrasknings-shower, och då är det bra att inte göra det för sent i graviditeten när mamman är för trött och har ont.

När har man en baby shower? Vi förklarar.
Källa: Freepik

Baby shower-tårta

Det finns massor av olika koncept och recept på hur den perfekta babyshower-tårtan ska se ut. Vissa tycker att man ska dekorera tårtan utifrån könet på bebisen. Att den blåa tårtan står för att mamman ska födda en pojke och att den rosa tårtan betyder att mamman väntar en flicka. Istället för det tycker jag att du ska välja färg på tårtan som du gillar. Det är även helt okej att inte baka sin tårta själv, det finns massor att beställa och köpa hem (vem orkar baka?). Men känner du dig supersugen finns det massvis av recept att ta del av. Eller så gör du bara din vanliga favorittårta och kanske pyntar upp den lite extra?

Den perfekta baby shower tårtan
Källa: Kelly Neil/Unsplash

Babyshower-lekar

Är gästerna på showern leksugna och tävlingsmänniskor? Kul, då kan du skriva ut bebisbilder på alla gästerna och se om ni kan gissa vem som är vem. Måla magen och gissa hur många nappar som finns i en glasburk är även typiska lekar som passar på en babyshower.

Ibland kan en babyshower ha ett specifikt tema där man ska klä ut sig. Då kan du anpassa lekarna till temat. Men de klassiska lekarna för en baby shower brukar vara att man ska gissa storleken på mammans mage. Den som är närmst på centimetern vinner ett pris. Det är också vanligt att en frågesport om mamman får göras av släkt och vänner. Den med flest rätt känner mamman ”bäst” och kanske blir det nu på blodigt allvar mellan dina vänner och den andra föräldern (om du delar föräldrarollen med någon.)

Baby shower lekar kan vara att måla magen
Källa: Pxhere

Baby shower present

Det kan vara svårt att komma på en present till en bebis som inte ens är född än. Återigen tycker jag att du ska tänka personligt. Det är inte viktigt hur dyr gåvan är utan tanken bakom presenten som avgör. Måla en tavla eller ge bebisen den bok som du älskade mest som liten. Ofta är blöjor, nappar, leksaker och barnkläder populära presenter. Det bästa är väl att fråga om det är något särskilt som den nyblivna mamman önskar (men INTE om det är en överraksningsfest, såklart!). Du behöver inte heller bara tänka på saker som är bebis-relaterade. Köp en nice ansiktsmask till mamman eller henens favoritgodis, det tror jag verkligen uppskattas.

Tips på en bra baby shower present
Källa: Tetiana Shadrina/Unsplash

Vad skriver man på ett babyshower kort?

Försök vara personlig och kortet är tänkt att peppa mamman de sista månaderna fram till förlossningen. Känner du dig konstnärlig kanske du kan göra ett eget kort? Om du har skrivkramp så har vi några tips du kan ta hjälp av:

  1. Oerhört glad för er fina familjs skull och jag önskar er oändligt med lycka.
  2. Skickar all min kärlek till dig och ditt barn. Hen kan skatta sig lycklig att ha dig som mamma.
  3. Nu är det snart dags att påbörja ett nytt kapitel i ditt liv och jag tror ingen är så redo för uppdraget att bli mamma som du.
  4. Väntar med spänning på att få välkomna den lilla till världen.
  5. Om din bebis bara visste hur lycklig hen är att få just dig som mamma.
Vad skriver man på ett baby shower kort? Vi hjälper dig med det.
Källa: Vladimir Proskurovskiy/Unsplash