in

Säg hejdå till fotsvett snabbt med det här superhacket

bli av med fotsvett

Glöm svettlukt i dina sneakers och ballerinaskor från och med nu. Vi har bästa knepet och chansen är stor att du redan har tillgång till det! Mer

Jag älskar sneakers och ballerinaskor och har verkligen slitit (läs svettats) ut så många par de senaste åren. För visst är det oftast anledningen till att just sneakers och ballerinaskorna kastas? De är ofräscha snarare än söndriga.

Det finns många anledningar att älska ballerinaskor. Visst, de är inte särskilt ergonomiska, men skönare än klackar och passar lika bra till jeans som till kjolar, shorts och klänningar. Och jag går faktiskt aldrig ut och dansar utan ett par ballerinskaskor i väskan. På väg hem klockan fyra på morgonen har jag tackat mig själv många gånger för just det.

Men – ballerinaskor kommer som sagt med ett stort minus. De kan lukta fruktansvärt illa efter ett par veckors användande och jag (som inte pallar med strumpor eller steps i ballerinaskor) har flera gånger fått ursäkta mig med ett snabbt toabesök så fort jag kommit hem till någon för att ovärdigt skölja mina fötter i handfatet innan jag vågat vistas i samma rum.

Men så av en slump (läs jag sprayade första bästa som luktar gott som jag hade hemma i mina favoritballerinor) upptäckte jag ett knep som verkligen fungerar. Torrschampo. Och det inte bara funkar, det funkar OS-bra. Varför? Jo, torrschampo suger nämligen upp fetter lika bra från skor som hår och döljer alltså inte bara lukten tillfälligt (som ett parfymsprut kan göra) utan tar bort lukten.

Såhär får du får du bort svettlukt från dina skor:

Spraya ett lager torrschampo direkt ner i dina ballerinaskor, sneakers loafers eller jogginskor och se till att luta skon lite så att du får in lite schampo även vid tårna, låt skorna torka och borsta eventuellt bort spray som kommit på skon och inte i. Voila, du behöver aldrig mer vara rädd för att ta av dig skorna offentligt!

Kolla in klippet nedan om du fortfarande är osäker på hur du gör.

Och här hittar du tips på hur du undviker att få fotsvett från första början.