in

Så här ofta borde du duscha (du kommer nog bli förvånad!)

duscha hur ofta

Hur ofta duschar du? Kanske är du lite för renlig – amerikanska hudläkare menar att du inte alls behöver duscha varje dag. Mer

Just nu har vi ett supererbjudande som du inte vill missa! Lyxiga produkter från Make Up Store i vårens trendfärger + 6 nummer av VeckoRevyn rakt hem i brevlådan för bara 199 kr! Ta del av erbjudandet här!

Enligt den amerikanska hudprofessorn Dr. Joshua Zeichner beror vår höga duschfrekvens och vår uppfattning av vår egen kroppslukt snarare på kulturella normer än vad som egentligen är bäst för oss. Även hudläkaren Dr. Ranella Kirsch stödjer samma teori.

Att duscha för ofta kan ge torr och irriterad hud samt eksem, och leda till att du duschar bort bra bakterier som naturligt finns på huden. Därmed finns större risk för infektioner.

De båda läkarna är överens om att det räcker med att duscha varannan eller var tredje dag (men att tvätta av väl valda delar och byta underkläder varje dag är fortfarande viktigt).

Hur ofta duschar du?

Källa: Buzzfeed

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss