in

Så hakar du på nya häxtrenden – gör trollformler med emojis

emojispell

Se upp! Det finns ett nytt sätt att förtrolla människor – och man gör det genom emojis. Häxor världen över går över från sin analoga trollkonst och blir digitala – och emoji-trollformler är något du också kan göra! Mer

Är du en av dem som gillar att läsa horoskop, är nyfiken på tarot och någon gång vill bli spådd? Då kommer du nog uppskatta det faktum att du själv nu enkelt kan bli en del av häxorna som finns på nätet.

Häxor har sedan urminnes tider använt sig av symboler, så kallade sigiller, för att utöva sin kraft. Enligt den amerikanska sajten Mic, som skrivit om den nya emoji-formlerna, används i traditionell häxkonst ofta skräddarsydda sigiller beroende på vad trollformeln har för syfte.

Och på precis samma sätt funkar det med trollformler i emoji-form. Häxor väljer ut emojis som representerar det syfte trollformeln har. De kan användas för att skicka lyckönskningar, styrka och glädje – men också negativt.

I USA har till exempel emoji-formler skapats för att stoppa Donald Trump från att bli president.

trollformel emoji

Och här är några peppiga:

Skärmavbild 2016-08-26 kl. 11.31.11 fm

Skärmavbild 2016-08-26 kl. 11.30.06 fm

Skärmavbild 2016-08-26 kl. 11.29.48 fm

Ju fler gånger en formel blir delad och spridd, desto mer kraft får den. Därför är tumblr och sociala medier populära kanaler att sprida emoji-formler i.

Så gör du en emoji-trollformel

Att göra en emoji-formel må se enkelt ut, men det finns faktiskt en del saker att tänka på.

Sajten Broadly har skrivit en utförlig guide på hur man gör emoji-formler och det här är de sakerna som är viktigast att tänka på.

  1. Tänk ut ett syfte med formeln och var så tydlig du bara kan. Istället för att göra en formel för ”Jag vill kunna vila ut i helgen”, så ska du specificera så här till exempel: ”Jag vill ha sovmorgon, äta lång frukost och umgås med mina vänner”.
  2. Välj emojis som representerar ditt syfte: känslor du vill göra dig av med, vad du vill bjuda in till och arbetet du vill utföra.
  3. Lägg dina emoji mellan två spåkulor om du vill vara extra tydlig med att visa att det är en trollformel som du har skrivit.
  4. Skicka formeln någonstans så att den ”åker iväg”, den kan vara i sociala medier eller till en kompis.

Broadly kan du läsa mer om vilka emojis du bör använda dig av och vad de betyder.

Happy witching! Här är en trollformel för en underbar helg till alla fina läsare:

? ☺️??? ? ?? ? ? ?