in

Så gör du för att verka självsäker (på bara 5 minuter!)

Sjalvfortroende pa fem minuter

Att anses vara snygg, rolig eller sjukt bra på något behöver inte betyda att du automatiskt har bra självförtroende. Här är några tips på vad du kan göra för att utstråla självsäkerhet utåt – det är inte så svårt som man kan tro. Mer

 1. Sträck på dig

  beyonce concert

  Det kanske känns konstigt och naket att sträcka på ryggen och ta upp händerna ur fickorna – men du kommer att utstråla power. Ställ dig med ryggen mot en vägg. Gör så att hälarna, rumpan, skuldrorna och bakhuvudet nuddar väggen. Ungefär så ska din hållning vara.

 2. Tänk på att det inte bara är du

  självförtroende

  Vi oroar oss konstant för vad andra personer ska tycka och tänka om oss. Det är mänskligt att göra det, men det är också viktigt att det inte blir ett hinder. Att prata inför folk och träffa nya människor ska inte bara vara jobbigt, utan roligt också. Det är lätt att klanka ner på sig själv men var inte för hård! Kom ihåg att många känner likadant som du fast det inte syns utåt.

 3. Prata långsamt och tydligt

  självförtroende lista

  Okej inte fööör långsamt, men så att det känns som om du har koll på läget och vet vad du pratar om. Det är vanligt att prata snabbt, men det kan ge ett osäkert intryck. Öva på att andas lugnt och försök att slappna av i kroppen.

 4. Våga ställ frågor

  självförtroende

  Att ställa frågor visar att du är intresserad. Om det är du som ställer frågorna behöver du inte prata lika mycket om dig själv – samtidigt behöver du inte heller vara rädd för någon pinsam tystnad.

 5. Le!

  självförtroende

  Att skratta och le är det bästa sättet att verka självsäker. När du egentligen vill gömma dig i ett hörn – testa någon gång att fejka fram smilet istället. Låt inte nerverna stoppa dig från att visa hur bra du är!!