in

Så dåligt är klorin för din hud och ditt hår – detta kan du göra åt det

pool dragare

Det sista man kanske vill tänka på när det är är supervarmt ute och man ligger vid poolen är hur klorin faktiskt förstör ens hud och hår. Men det finns sätt att åtgärda problemen som uppkommer! Mer

Klorin är inte direkt det bästa för att hjälpa dig behålla din fukt i huden. Dermatologen Shereene Idriss förklarar för Refinery29 att klorin drar ur de naturliga oljorna i vår hud och hår vilket gör att vi istället ser torra ut och tappar lyster.

Men du behöver inte spendera sommarmånaderna med att svettas vid poolkanten, det finns saker du kan göra för att kämpa mot effekterna klorin har.

Innan du hoppar i en pool ska du blöta ditt hår med vanligt vatten (och du ska ju ändå duscha innan du kliver i, eller hur?). Hår kan nämligen bara suga åt sig en viss mängd vätska, så ju blötare det är när du dyker i poolen desto bättre. Dr. Idriss säger också att du kan applicera ett leave-in balsam i håret, för att skapa en skyddande barriär mellan håret och kemikalierna i klorinet.

Vad gäller din hud. Visst har du inte glömt att smörja in dig ordentligt med solskydd? Om inte: gör det. Så är du skyddad mot både solen och klorinet. Glöm bara inte smörja in dig igen efter att du badat.

Det allra bästa du kan göra för att skydda din hud och ditt hår från klorin är dock att tvätta av dig i en dusch så fort du kan. Och medan din hud fortfarande är lite fuktig ska du smörja in dig med en återfuktande lotion..