in

Så blir du proffs på dejting: ny undersökning visar när och hur du dejtar på bäst sätt

Här är alla dejtingtips du behöver inför dejten

Att gå på en första dejt kan vara nervöst. Att ens få till den där dejten kan vara svårt. Två dejtingföretag har tagit fram undersökningar som visar när det är bäst att ragga och hur ska ska bete dig för att lyckas på dejten. Mer

När är den bästa tiden att ragga online? Det har dejtingappen Happn – en geodejtingapp som försöker para ihop användare som någon gång har varit nära varandra på stan, på klubben eller något annat ställe – tagit reda på! Genom att analysera när deras 100 000 svenska användare är som mest aktiva har man kommit fram till att – inte så förvånande – helger är den bästa tiden att onlineflörta!

Då är den bästa tiden för dejting

Men, det är inte fredagar eller lördagar som är de bästa dejtingdagarna utan söndagar! Den sämsta onlinedejting-dagen är torsdagar. Rent tidsmässigt visar statistiken att kvällar är då flest likear, flörtar och chattar med varandra. Klockan 19 är det som allra störst aktivitet på Happn.
Den bästa tiden för dejting online är alltså söndagar klockan 19.00, eftersom flest personer är online och sugna på att flörta då.

Ska du på dejt? Läs den här dejtingartikeln

Hur förbereder man sig inför en dejt?

Dejtingsajten Match.com har också tagit fram dejtfakta baserat på information från sina medlemmar. Bland annat verkar många räkna med att dejten ska haka på hem senare, eftersom hela 36% tycker att städning är den viktigaste förberedelsen inför en dejt. 31% tycker däremot att en fräsch andedräkt är den viktigaste förberedelsen inför dejten.

Ungefär en tredjedel av de som går på dejt tycker att kläder är den viktigaste förberedelsen. 34% av kvinnorna satsar på att ha en snygg outfit, medan 26% av männen gör detsamma.
När är det bäst att dejta online? Och andra värdefulla dejtingtips

Vad ska man prata om på dejten?

Här har återigen Match.com tagit fram statistik på samtalsämnen, men de har snarare fokuserat på vad man inte bör prata om. Det man absolut inte ska prata om på dejten enligt undersökningen är tidigare partners.

72% tycker att man bör undvika att prata om gamla ex.
39% tycker att man ska undvika att prata politik.
34% tycker inte att man ska prata om pengar.
28% pratar helst inte religion.

Under dejten tycker hela 37% att det är oförskämt att titta för mycket på mobilen. Men 35% tycker att det är mest oattraktiva man kan göra är att vara oförskämd mot folk man möter under dejten.

Här kommer några fler dejtingtips från Match.com:
Dejtingtips - så blir du proffs på att dejta

Och avslutningsvis kommer här två dejtingtips från oss på redaktionen:
1. Var (bara) dig själv!
2. Ha kul!
Svårare än så behöver det inte vara. Lycka till på dejten!