in

Så använder du det extra hålet i dina löparskor – knepet som gör att du slipper blåsor

jogging skor

Det lilla hålet längst bak på dina joggingskor finns där av en anledning – och den är fenomenal! Mer

Tänk dig att solen är på väg ner en härlig vårkväll. Du är ute och joggar eller powerwalkar och känner dig full av kraft och energi. Du har satt ribban högt, men känner dig stark och varje steg tar dig närmare ditt mål. Så långt så bra eller hur? Ända till något börjar skava och svida. Blåsor på fötterna…

De allra flesta av oss har någon gång tampats med vätskefyllda blåsor efter att vi joggat, trots att vi har skor som är sköna och passar oss. Anledningen är att det trots bra passform ändå uppstår friktion mellan din fot och skon. Värme och fukt gör dessutom att dina fötter sväller, vilket gör friktionen värre. Kroppens respons till friktionen är att producera vätska, som byggs upp under det område där skinnet gnids och blåsan är ett faktum.

Det finns flera knep för att undvika blåsor, men ett av de bästa är betydligt närmare än du tror. Genom att knyta dina skor rätt kan du ”låsa fast” hälen, vilket gör att foten inte rubbas när du springer. Och det är det som det lilla hålet i skon längst bak är till för.

För vana löpare kanske inte detta kommer som någon nyhet, men för alla oss hobbyjoggare kan detta vara något som förändrar våra joggingturer avsevärt! Se klippet och testa det här sättet att snöra nästa gång!

Kolla in vår tutorial för att få till den perfekta glowiga looken (genom att använda mineralkittet som just nu finns som premie!)

Klicka på bilden för att ta del av det grymma erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink