in

Äg sommaren – bli av med dina negativa och destruktiva tankar

ag sommaren dragare

Sommaren är kort – låt inte dina hjärnspöken förstöra den! Mer

Du tänker: Jag vill inte visa mig i bikini på stranden.

Tänk istället: Jag har lika mycket rätt att vara på stranden som alla andra.

Öva på att vara snäll mot dig själv och behandla dig själv som du skulle ha behandlat din bästa vän. För du är bra, du är vacker och helt unik! Tänk på hur fantastisk din kropp faktiskt är. Det är kroppen som gör att du kan andas, springa, tänka! När du ligger där på stranden, kolla igenom dina sociala medier noggrant och om du följer någon som gör att du mår dåligt över hur du ser ut – avfölj direkt!

Du tänker: Jag vågar inte ragga. Vem skulle vilja ha mig?

Tänk istället: Vem skulle inte vilja ha mig?

Hallå, wake up! Tänk aldrig att ingen vill ha dig – för det är helt enkelt fel! Din familj gillar dig, dina vänner tycker om dig – så varför skulle inte ett ragg kunna gilla dig? Varning för klysha nu: men du har antagligen inte träffat någon som är värd dig, ÄN. Att ragga kan vara riktigt läskigt, vi vet. Men kom ihåg att nästan alla tycker det, då blir det lättare! Och man måste inte köra ”gå fram och dra en raggningsreplik”-ragg. Testa att hålla kvar den där snyggingens blick någon sekund extra och se vad som händer!

Du tänker: Jag får aldrig beröm av min chef, jag är säkert världens sämsta sommarjobbare.

Tänk istället: Så länge hen inte säger något gör jag antagligen inget fel.

Folk, speciellt chefer, är generellt ganska dåliga på att ge feedback eller beröm, tyvärr. Om du inte gör fel förstås – då kan minsann kritiken hagla in. Så om du inte hör något från chefen gör du antagligen jobbet klockrent! Om du tycker att arbetet känns omotiverande utan feedback, be om det! Du vill göra ett bra jobb och du vill utvecklas, och det vill antagligen chefen också!

Du tänker: Alla verkar lyckliga på Instagram, jag är den enda som är ensam och ledsen.

Tänk istället: Instagram är inte verkligheten!

Ett dygn har 24 timmar. Hur många av de här timmarna visar vi på Instagram? Exakt – vi visar långt ifrån allt vi gör, känner eller tänker på sociala medier. Instagram är ingen spegling av verkligheten, utan ett urval. Vissa väljer att bara dela härliga och roliga händelser där, men det betyder inte att allt i deras liv är fantastiskt. Ingen människa är lycklig jämt och alla känner sig ledsna och ensamma ibland.

Du tänker: Jag borde inte äta den där glassen.

Tänk istället: Gud vad gott med glass! Sommaren är typ glassarnas högtid så om jag är sugen på glass – då äter jag!

Om du har hjärnspöken om förbud eller måsten när det kommer till mat eller träningen kanske det är i sommar du söker hjälp, på riktigt? Läs mer på Frisk och Fri, Ätstörningszonen eller Shedo! Du är värd att må bra! Och glass ÄR gott.