in

Bästa brevet någonsin – Sara fick 7000 kronor av okänd hjälte

rolf puff2

Tänk att en Blocket-säljare blåser dig på 8 000 kronor. Bedragaren åker fast, men du får aldrig några pengar. Men så, från ingenstans, kommer en kille och ba: ”Hej, jag heter Rolf – här har du några tusen”. Det var precis vad som hände Sara Källström.

Mer

I januari 2012 satt Sara Källström vid sin dator och letade billiga presentkort på resor på Blocket.

Hon hittade ett från Ving, värt 10 000 kronor, som såldes för 8 000, och efter att ha fått både personnummer och serienummer från säljaren förde hon över pengarna.

Men hon fick aldrig det hon betalat för.

– Jag anade lite oråd när säljaren inte svarade när jag ringde, utan bara på mejl och sms. Så jag mejlade henne från en e-post i ett annat namn. Då fick jag svaret att presentkortet fanns kvar, trots att jag redan hade köpt det, säger Sara Källström.

 

Bedragaren greps

Sara förstod att hon blivit lurad. Resekassan var borta.

– Vi skrapade ihop det sista vi hade och kom iväg till Gran Canaria, men det tog hårt. Det var väldigt mycket pengar för oss, säger Sara Källström.

LÄS OCKSÅ: Reseguide till Gran Canaria – se lavastränder på den eviga vårens ö

Det har gått tre år sen dess. Bedragaren har gripits och dömts för ett 60-tal liknande fall, men några pengar har familjen Källström aldrig fått tillbaka.

Tills nu.

 

Rolf to the rescue!

Torsdagen den 9 april berättade Sara sin historia i SVT:s ”Plus”. Onsdagen därpå damp ett kuvert ner i familjens brevlåda.

11-åriga dottern Gabriella öppnade brevet och när Sara såg vad som fanns däri trodde hon först att någon skickat fel. Tills hon läste det medföljande brevet:

”Hej

 

Jag skulle vilja hjälpa dej

 

Tycker inte om folk som luras

 

Se detta som en gåva från en snäll människa

 

Om du vill får du gärna skicka en Dagens ros till Tidningen Ångermanland

 

Då ser jag att brevet har kommit fram

 

Rolf heter jag bor i Sollefteå

 

Sköt om dej

 

Hejdå”

I brevet låg 7 000 kronor.

– Jag bara satt där med tårar i ögonen och försökte ta in det. Jag sade till dottern att ”kan du förstå detta, Gabby, att det finns så här fina människor?” Min man blev också tårögd när han kom hem från jobbet och fick höra.

Jag är helt överväldigad! Ni som kollade på SVT programmet Plus i torsdags såg där att jag blivit lurad på Blocket.Idag…

Posted by Sara Källström on den 15 april 2015

 

”Något att berätta för barnbarnen”

”Rolf” har önskat att få vara anonym, men Sara hoppas att han ser vilken hjälte han har varit för familjen.

– Jag är sjukskriven, så han anar inte hur väl till pass de här pengarna kommer. Det hade varit fantastiskt även om han skickat mindre, det är själva gesten som är underbar. Världen behöver fler som Rolf. Jag skulle vilja ge honom en stor kram!

Och tack vare Rolf förvandlades ett hemskt minne till något att tänka på med glädje.

– Detta kommer man aldrig glömma. Det blir något att berätta för barnbarnen, säger Sara Källström.

Vi kan bara hålla med. Go Rolf!!!