in

Här är de bästa restaurangerna i Göteborg – 25 tips

göteborg bästa restauranger
Bildkälla: Unsplash

Göteborg har ett stort utbud av fantastiska restauranger. Vi har listat 25 favoriter (utan inbördes ordning!). Mer

Har du svårt att hitta rätt bland alla restauranger i Göteborg? Oroa dig inte – vi har samlat våra bästa tips, vare sig du letar efter en mysig restaurang, asiatisk mat eller en avslappnande lunch.

Är du i centrum? Här är 5 tips

1. Bord 27

Vi börjar starkt med en härlig liten kvartskrog som har en kärleksfull atmosfär. Det finns många rätter med kött eller fisk, men det finns även vegetariska alternativ. Restaurangen hittar du på Haga Kyrkogatan 14 i Göteborg. Bord 27 är en systerkrog till Restaurang Natur, som vi berättar mer om längre ner! 

2. The Barn

På The Barn erbjuds amerikansk matkultur på ett närproducerat svenskt vis. All mat görs från grunden och du får garanterat en bra smakupplevelse. Du hittar The Barn på Kyrkogatan 11.

3. Unity Jazz

En trappa upp från Kyrkogatan hittar vi Unity Jazz. Det är en jazzklubb som serveras kulinariska rätter i en härlig miljö. Det sker förstås även livespelningar! Unity Jazz finns på Kyrkogatan 13.

4. Nonna

Den här restaurangen ligger mitt på Kungsgatan och är ett perfekt stopp för den som blir sugen på italiensk mat under shoppingturen. På den här restaurangen uppmuntrar man till att dela – i alla former. Därav serveras maten på ett uppläggningsfat och sedan får alla varsin tallrik. Nonna ligger på Kungsgatan 12.

5. Pivo

I hjärtat av Göteborg hittar vi Pivo, en restaurang med passion för viltmat. Du får njuta av mat från skog, sjö och hav endast ett boulekast från Avenyn (ja, du kan också spela boule här!). Pivo ligger på Arkivgatan 9.

5 mysiga restauranger

1. Restaurang Natur

Här kan det avnjutas jordnära smaker i säsongens alla toner. Restaurang Natur har en extra stor kärlek för naturviner och välkända råvaror – så du kommer garanterat få en matupplevelse här. Restaurang Natur hittar du på Geijersgatan 12.

2. Jacy’z

På den här populära resorten med amerikansk atmosfär finns det mycket mer att erbjuda än bara hotellrum. Du finner bland annat den asiatiska restaurangen GOGOGAGA med den otroliga utsikten och Archie’s som serverar lyxig comfort food hela dagen. Jacy’z ligger på Drakegatan 6 i Göteborg

3. Familjen

Den här restaurangen ska vara som ett utvidgat vardagsrum, där lokala råvaror och fantastiska drinkar får stå i centrum. Menyn inspireras av det som är i säsong just nu. Värme, kärlek och hjärtlighet är restaurangens slagord. Du hittar Familjen på Arkivgatan 7.

4. Project

När den här restaurangen startade 2016 i Göteborg fokuserade man på en avslappnad, men ambitiös kvarterskrog. Det är en hemtrevlig känsla och vällagad mat. Restaurangen är så pass bra att den sedan 2021 har en Michelinstjärna. Här är det ingen som blir missnöjd. Du hittar Project på Södra vägen 45.

5. Meet

En av Sveriges bästa köttkrogar hittar du i Göteborg på Geijersgatan 12. Meet är en hyllad köttrestaurang i en varm och avslappnad miljö. Du väljer själv vilket kött, tillbehör och sås du vill ha.

Nya restauranger i Göteborg

1. Chicca Belloni

En superhet italiensk restaurang som slog upp dörrarna den 8 september 2023. Restaurangen vill att maten och miljön ska få sinnet till en solig dag vid Medelhavet. Chicca Belloni hittar du på Rosenlundsgatan 4.

2. Poppy

Den här nyöppnade restaurangen har redan fått mycket beröm. Just nu serveras det endast lunch, men de själva beskriver att det är ”snart en vinbar” – så vi får hålla utkik! Poppy ligger på Fjärde Långgatan 1.

3. Grace Sports Bar

På Grace Sports Bar är det fokus på högkvalitativa råvaror och högklassiga cocktails. Det är en klassisk gastrobar-meny, fast då med högre kvalitet. Det här är en perfekt plats för den hungriga och den sportintresserade. Du hittar restaurangen på Kungsportsavenyen 9.

4. Le 20éme

En biljett raka vägen till Frankrike! På den här lilla kvartersbistron finns det massor med franska delikatesser och viner att avnjuta. Går även att ta ett parti schack för den som är sugen! Le 20éme hittar du vid Gamlestadstorget på Lars Kaggsgatan 2A.

5. Robb

Här är det fokus på napolitansk pizza och det finns ett stort utbud av naturvin. Det är en liten intim krog som har en inbjudande känsla. Restaurangen slog upp dörrarna under våren 2023 och ligger i Majorna på Mariagatan 16.

Ute efter asiatisk restaurang? Kolla här!

1. Made In China

På den här unika asiatiska restaurangen hittar du allt från dim sum och dumpling till buns och sashimi. Det finns även ett brett utbud av lyxiga cocktails. Made In China hittar du på Tredje Långgatan 9.

2. Toso

Det här hade inte varit en komplett lista utan att inkludera Toso. På den här restaurangen får du en helhetsupplevelse, med den mysiga inredningen och deras signaturrätter som råbiff och crispy shrimps. De har även väldigt goda drinkar! Restaurangen hittar du på Götaplatsen.

3. Moon Thai

Här får du en unik matupplevelse i en originell asiatisk djungelinredning. På Moon Thai kan du avnjuta klassisk thaimat och intressanta drinkar. Restaurangen ligger på Kristinelundsgatan 9.

4. Hello Monkey

Restaurangen beskriver själva att de erbjuder en smakresa i den panasiatiska världen. Här kan du njuta av allt från goda drinkar, till sashimi och dim sum. Hello Monkey finns på Magasinsgatan 26.

5. Takame

Här är det upphöjd japansk matkonst som erbjuds. Restaurangen har populär sushi, men även andra alternativ som olika smårätter, poké bowls och sashimi. Allt med fokus på smak och råvara. Takame hittar du på Sankt Eriksgatan 8.

Bästa lunchen i Göteborg

1. Sjöbaren Lorensberg

Sugen på fisk- och skaldjur? Då har du kommit rätt. På Sjöbaren Lorensberg finns det riktigt bra luncher. All fisk och alla skaldjur kommer från Göteborgs fiskhamn. Sjöbaren finns på Lorensbergsgatan 14.

2. Poh-Keh

Den här restaurangen fokuserar på att göra de bästa Poke Bowls du kan hitta i Göteborg. Allt lagas från grunden och kockarna kombinerar alla bowls själva. Lunchen går att enkelt ta med och den är mycket prisvärd. Poh-Keh ligger på Teatergatan 24.

3. Sjömagasinet

Detta passar om du är på jakt efter ett lite lyxigare lunchställe. Ta en paus från vardagsstressen och slå dig ner för att njuta av vällagade maträtter i en vacker och avslappnande miljö. Restaurangen ligger på Adolf Edelsvärds gata 5.

4. Conqrete Restaurang

Ett populärt ställe som har lunch mellan 11 och 14 på vardagar, samt shoppinglunch på lördagar en timme senare. Det är en skön atmosfär och inredningen är modern och stilren. På kvällarna finns det även middag och bar. Restaurangen hittar du på Brogatan 14.

5. Sorellina

Det är ett perfekt lunchställe för dig som letar efter italiensk lunch. Du kan välja på italienska klassiker som pasta och pizza. Sorellina finns på Västra Hamngatan 20.