in

Recept: baka proteinbars hemma

proteinbar

Ni är många som är på jakt efter ett smarrigt mellanmål som boostar träningen och eftersom vi tycker så mycket om er läsare så publicerar vi här VR-redaktionens bästa recept på hemmagjorda proteinbars!

Mer

Hemmagjorda proteinbars är perfekt för dig som inte är supersugen på industriframtagna bars och som samtidigt vill spara en slant såhär i januari. Men kom ihåg – proteinbars ska inte användas som ersättning för andra mål utan ska ses som ett smarrigt och nyttigt mellis inför eller efter ett träningspass.

 

Recept för 8 proteinbars:

4 dl havregryn

2 dl proteinpulver m. chokladsmak

2 msk riven kokos

1,5 msk kokosmjöl

1 tsk kakao

0,5 dl äppelmos

1 msk agave sirap

0,5 dl jordnötssmör (eller mandelsmör)

0,5 dl lätt/minimjölk

Mörk choklad att breda över (valfritt)

 

Och såhär gör du:

1. Blanda de torra och blöta ingredienserna var för sig. Du kan vara en bra idé att micra jordnötssmöret några sekunder så blir det lättare att vispa ut i mjölken.

2. Mixa ihop de båda blandningarna med händerna som en chokladbollssmet. Varning för klistrigt kladd här! 😉

3. Täck en form med plastfolie (dra ut tillräckligt med plast för att kunna vika ett lager över formen som ett lock också!)

4. Lägg ner smeten mitt i formen, vik över plasten och tryck sedan ut smeten till en fyrkant i den tjocklek du vill ha. Låt plasten vara kvar och ställ in i kylen i 2-3 timmar.

5. Smält mörk choklad försiktigt i micron eller i ett vattenbad. Ta fram den stelnade kakan, ringla choklad över och smeta ut. Ställ tillbaks i kylen tills chokladen stelnat.

6. Skär upp i 8 lika stora bitar och vira in i grillfolie eller plastfolie. Du kan förvara dina bars i kylen i upp till 2 veckor eller i frysen i upp till 2 månader.

LYCKA TILL!