in

QUIZ: Vilket elevhem i Harry Potter tillhör du?


Idag, den 2 maj, är det internationella Harry Potter-dagen, och självklart ska det firas! Hur bättre fira det än genom att ta reda på vilket elevhem på Hogwarts du skulle tillhöra? Mer

Vi kan fortfarande inte komma över att vi inte fick gå på Hogwarts med Harry Potter, Hermione Granger och Ron Weasly och alla de andra eleverna i Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff och Ravenclaw. Vi hoppas fortfarande på att våra brev ska komma flygande in i våra brevlådor någon dag, helst med en uggla. Och du – visste du att det finns Pokémon Go-uppföljare med Harry Potter-tema nu?

Idag är det den internationella Harry Potter-dagen och vi mugglare vill såklart fira allt vi kan! Varför Harry Potter-dagen är just idag, 2 maj, är för att författaren J.K. Rowling lät slutstriden vid Hogwarts äga rum detta datum år 1998. Det var då Harry Potter äntligen besegrade ”He who cannot be namned”  (aka Lord Voldemort för oss som är modiga nog att faktiskt säga hans namn). Harry Potter-dagen kallas också ibland för ”The anniversery of the battle of Hogwarts”.

Men! Om vi nu leker med tanken att det där himla brevet från Hogwarts faktiskt dyker upp någon gång så vill vi ju veta vilket elevhem vi skulle tillhöra!

Gör vårt quiz och få reda på om du tillhör Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff eller Ravenclaw här nedan!

Quiz gjort av: Wilhelmina Dalborg och Tilde Arbman