in

Pojke fick inte ha fjäril som ansiktsmålning – visar hur tidigt maskulinitetsnormen börjar

kille fjaril dragare

Clownen Sandra blev tillsagd av pojkens föräldrar att han skulle ha en ansiktsmålning ”för killar” istället för en fjäril som han ville ha. Mer

Från det att vi föds placeras vi i ett fack beroende på vilket kön vi har. Killar prackas på en maskulinitetsroll som vi vet förgiftar samhället, ändå fortsätter det. Det kan verka som små saker men det är när killar blir tillsagda att de inte ska gråta, att de jämt får höra att de är ”tuffa” men aldrig ”söta”, när de blir tillsagda att de ska leka med bilar istället för dockor och när de blir iklädda en blå tröja istället för den rosa de ville ha, som den maskulina rollen projiceras på dem. När de sedan växer upp för de vidare mönstret och så fortsätter det.

Sandra jobbar som underhållare och på en picknick i helgen var hon utklädd till clown och målade ansiktsmålningar på de barn som ville, skriver Bustle. En liten kille kom fram till henne och ville ha en blå fjäril målad i ansiktet, men hans föräldrar sa nej. I en Twitter-tråd ger hon sin syn på det inträffade.

[adSpace placement=”auto”]

[adSpace placement=”auto”]

När man ser något sånt här hända är det bra att säga till eller i alla fall hinta om att det är fel det som personen säger. Man kan inte påverka alla, tyvärr, men förhoppningsvis kanske någon inser vad de håller på med och ändrar hur de pratar och tänker.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss