in

Par hade sex på stranden – nu riskerar de 15 års fängelse

I fyllan och villan kanske sex på stranden kan låta som en bra idé, men förutom att det är sjukt överskattat så kan det dessutom sluta riktigt tråkigt. Som för ett par i Flordia, som nu riskerar 15 års fängelse var efter att ha sexat loss på en strand i dagsljus.

Mer

I juli förra året arresterade paret Jose Caballero, 40 och Elissa Alvarez, 20 efter att de haft sex i dagsljus på Bradenton Beach i Flordia. Flera strandbesökare blev vittnen till händelsen och idag dömdes paret i rättegång i Florida till totalt 30 år i fängelse – 15 år var. Enligt åklagaren hoppas man kunna får ner straffet för Elissa som inte finns i straffregistret sedan tidigare, men värre kan de dock bli för Jose som redan avtjänat ett fängelsestraff för att ha langat kokain.

Genom ett hårt straff vill staten sända ett tydligt meddelande till andra som planerar sexiga aktiviter på allmäna platser.

 ”Vill vi se till att detta inte bara är något som får passera. Och att det blir tydligt för allmänheten vad som toleras och vad som inte gör det”, sa domaren i ett uttalande.

I Sverige är straffet för sex på allmän plats inte fullt lika strängt, en extra anledning för oss svenskar att tänka oss för när vi reser utomlands i sommar alltså, men det betyder inte att du kan härja loss hur som helst i Sverige heller.

Såhär säger Sveriges lagar gällande sex på allmän plats:

Det är inte olagligt att ha sex på allmän plats så länge ingen ser det. Men om någon upptäcker det som händer så kan han/hon göra en polisanmälan om så kallat förargelseväckande beteende – vilket i sin tur är straffbart.

Källa: RFSU

linnea isaksson byline 2