in

Nu får du dubbla värdecheckar om du lämnar in kläder på H&M

hm vardecheck

Känns det som att det är mycket månad kvar i slutet på lönen? Men som att du ändå behöver nya kläder? Då är det här någonting för dig. Mer

På fredag den 3 februari har H&M utlyst en klädinsamlingsdag. Alla som kommer in och lämnar gamla textilier i någon av klädjättens butiker får då dubbla värdecheckar värda 50 kronor styck för varje inlämnad påse, max fyra stycken checkar per person. Värdecheckarna kan användas vid nästa köp för över 300 kronor, men max en check per köptillfälle. Insamlingen kommer finnas i alla H&M-butiker i Sverige.

– Målet är att skapa ett slutet kretslopp för textilier, så att kläder som inte längre används kan återanvändas och återvinnas för att skapa nya textilfibrer för nya produkter. Detta hjälper till att minska användandet av naturresurser och säkerställer att inga plagg hamnar på soptippen, skriver H&M i ett pressmeddelande.

När H&M hade en liknande kampanj för två år sedan ringde vi upp dem och fråga om det bara vara gamla kläder man kunde lämna in, eller om det fungerar det med gamla lakan och handdukar också? (De fyller ju ganska snabbt en kasse, hehe…). H&M svarade då:

– Det måste inte vara kläder, går bra med alla typer av textilier, oavsett varumärke och skick.

Hurra! 🙂 Nu ska vi genast gå hem och samla ihop omaka strumpor, slitna handdukar och trasiga kläder. Bättre miljö och bättre garderob – snacka om win-win!