in

Oscar Zia kommer ut som gay: ”Jag kan inte gå runt och vara någon jag inte är”

oscar

Om två veckor står Oscar Zia på scen i Melodifestivalen med låten ”Human”, en låt han skrev innan han hade bestämt sig om han skulle komma ut eller inte. Men i dag tog han bladet från munnen.

– Jag kände bara att jag inte kan stå på scenen utan att känna att det jag gör är hundra procent sant. Mer

Det var i ”Tampodden” på YouTube som 19-årige Oscar Zia berättade om sin sexuella läggning.

Under ett par års tid gav han svävande svar till alla journalister när de frågade hur många tjejer han hade legat med och om han hade flickvän just nu. För Aftonbladet berättar Oscar att han kände sig tvingad till att försvara sig själv och hitta på svar då han vid tillfället inte var bekväm i sig själv.

– Jag tänkte ”det är väl såhär det ska vara”. Kan jag vara flickidol och homosexuell? Jag visste inte om det gick. Och för att vara helt ärlig, i ettan på gymnasiet tänkte jag lite ”det här går över, det kommer bli bra. Jag kommer gifta mig med en kvinna och skaffa barn”.

[adSpace placement=”auto”]

oscar
Bild: SVT

Om två veckor står han på scen i årets upplaga av ”Melodifestivalen” där han uppträder med egenskrivna låt ”Human”, en låt som var så pass personlig att han kände att det var dags att vara ärlig mot sig själv – och mot andra.

– Jag kände bara att jag inte kan stå på scenen utan att känna att det jag gör är hundra procent sant, säger han till Aftonbladet.

Han berättar att han fortfarande är rädd att hans sexuella läggning ska göra skillnad och att folk kommer titta på honom med andra ögon.

– Jag tänkte att det kanske förstör allting, och då är det bättre att jag inte säger någonting. För leva mitt liv kunde jag ju göra ändå.

Oscar berättar att han inte ändrat värderingar i livet och att han är precis samma person som innan. Möjligtvis lite bättre.

– Jag kan inte gå runt och vara någon jag inte är för dem. När de är hundra procent sig själva mot mig, då måste jag kunna göra likadant. Vad är jag annars för förebild?

Vill du se mer sånt här? Gör som 40 000 andra och gilla VeckoRevyn på Facebook så missar du inget!