in

OMG! Det har kommit en ny ”Twilight”-bok (och den har en riktigt spännande twist!)

Femte "Twilight"-boken Life and death: Twilight reimagined"


Kärlekssagan mellan Bella och Edward är inte över. I går släppte författaren Stephanie Meyer en femte bok i vampyrserien – för att fira att det i år är 10 år sedan den första ”Twilight”-boken gavs ut. Och den nya boken bjuder på något väldigt oväntat… Mer

Femte "Twilight"-boken Life and death: Twilight reimagined"

Boken, som heter ”Life and death: Twilight reimagined”, är en ombearbetning av den allra första ”Twilight”-boken ”Om jag kunde drömma”. Men med twisten att Bella och Edward har bytt roller med varandra. Bella har blivit tonårskillen Beau Swan och Edward tjejvampyren Edythe Cullen. Även flera andra karaktärer i boken har bytt kön och vissa nya händelser i boken har skrivits om lite grann.

– Jag ville göra något kul inför 10-årsjubiléet. Min förläggare föreslog att jag skulle skriva ett förord eller något men jag ville göra något intressantare, berättar Stephanie Meyer om boken i tv-programmet Good Morning America.

Enligt författaren är orsaken till könsbytet i nya boken är att hon vill bevisa att Bella inte är ”en kvinna i nöd”, som vissa ”Twilight”-kritiker hävdat, utan ”en människa i nöd”.

sara-persson-640