in

Då kommer den nya Twilight-boken ”Midnight Sun”

Femte "Twilight"-boken Life and death: Twilight reimagined"

Den nya Twilight-boken har fått ett publiceringsdatum! Som vi har längtat! När kommer boken då? Och vad handlar den om? Här är allt vi vet! Mer

Ny bok-alert! Stephenie Meyer, författaren till Twilight-böckerna, har gått ut med ett datum för sin nästa bok! På sin hemsida publicerade Stephenie en tickande nedräkning för ungefär en vecka sedan, och fans har spekulerat om vad den kan tänkas innebära. Nedräkningen har precis nåt noll och det är nu klart att den räknade ner tills publiceringsdatumet för den nya boken ”Midnight Sun”.

Vad handlar Midnight Sun om?

Över hundra miljoner exemplar av Twilight-sagan har hittills sålts runt om i världen. Där vi följer Bella som förälskar sig Edward som är en vampyr. I filmadaptionen spelades Bella av Kristen Stewart och Edward av Robert Pattison. ”Midnight Sun” är en ny version av den första Twilight-boken ”Om jag kunde drömma”, men till skillnad från originalet är den skriven utifrån Edwards perspektiv.

När kommer Midnight Sun?

Stephenie hade planerat att publicera Midnight Sun redan år 2008, men det ändrades efter att en kopia av manuset olagligt hade läckt ut. Det oredigerade manuset till första kapitlet från 2006 finns publicerat på Stephenies hemsida, för att undvika olagliga kopior. Efter att manuset läckt ut var det oklart om en ny bok skulle komma alls, tills nu! På Stephenies hemsida står det att den nya boken publiceras nu i sommar, närmare bestämt 4 augusti!

Lust att se om första filmen? Här är trailern!

Har du läst den senaste 10 års jubileum-boken? Den har en riktigt spännande tvist!

För fem år sedan släppte Stephanie Meyer en femte bok i vampyrserien – för att fira att det i år är 10 år sedan den första ”Twilight”-boken gavs ut. Där fortsatte kärlekssagan mellan Bella och Edward, men kanske inte riktigt som vi minns den.

Boken, som heter ”Life and death: Twilight reimagined”, är en ombearbetning av den allra första ”Twilight”-boken ”Om jag kunde drömma”. Men med twisten att Bella och Edward har bytt roller med varandra. Bella har blivit tonårskillen Beau Swan och Edward tjejvampyren Edythe Cullen. Även flera andra karaktärer i boken har bytt kön och vissa nya händelser i boken har skrivits om lite grann.

– Jag ville göra något kul inför 10-årsjubiléet. Min förläggare föreslog att jag skulle skriva ett förord eller något men jag ville göra något mer intressant, berättar Stephanie Meyer om boken i tv-programmet Good Morning America.

Enligt författaren är orsaken till ändringarna i nya boken att hon vill bevisa att Bella inte är ”en kvinna i nöd”, som vissa kritiker hävdat, utan ”en människa i nöd”.

Av: Beatrice Lindfors och Sara Persson