in

Om relationen fick ett jobbigt slut – så kommer du gå ur det starkare (och lyckligare!)

puff breakups2

”What doesn’t kill you make you stronger” är kanske det tröttaste råd vi får när det tar slut. Men faktum är att det stämmer! Ett ”bad break up” kan verkligen krossa både tron på vår egen person och på att livet någonsin kommer kännas kul igen. Men håll ut – det finns hopp i mörkret!

Mer

När du tagit dig ur det här (och ja, det kan få ta lite tid) så kommer du att bli starkare och lyckligare. Och det förtjänar du. Så, nu när det är dags att torka tårarna kan vi ta hjälp av forskningen:

Att börja fokusera på dig själv istället för någon annan kommer göra dig lyckligare

Ett uppbrott leder ofta till mer än bara en förlorad partner. Ibland känns det som att vi förlorat en bit av oss själva också. Och att hitta tillbaka till sig själv, och att jobba på sin självkänslan är nyckeln till ett lyckligare singelliv. Det visar en studie publicerad i The Science of Relationsships. De deltagarna i studien som fokuserade på sin egen självbild snarare än partnern var mer avslappnade och rapporterade mer positiva resultat till studien.

Det är dags att unna dig själv lite ego-tid!

Att prata om dina känslor hjälper dig att lära känna dig själv

En studie, publicerad i New York Times, visar att det faktiskt hjälper att både skriva ned och prata om sina känslor. I studien arbetade man med par i åldrarna 17-29 år, som gick igenom en separation. De som fick prata av sig om sina känslor bearbetade dem också snabbare. Dessutom är relationen till dina egna känslor den viktigaste av alla!

Dina kompisar får helt enkelt stå ut med att det är ”all about you” som gäller ett tag nu. Det säger forskarna 😉

Vi är byggda för att gå vidare

Att ”fall out of love” stämmer! Det har forskare vid Saint Louis University konstaterat. Att ta sig ur en relation går att jämföra med att sluta med en drog. Smärtan är som störst i början, men hjärnan kommer aktivt att jobba för att gå vidare med tiden.

Så res dig upp, borsta av dig och inta världen igen så snart du är redo. Den väntar på dig!

Precis när det händer finns det inget som kan trösta, men om du just nu går igenom en tuff separation så kan det vara bra att veta – att det kommer att bli bättre. På riktigt.

hannah byline veckorevyn3