in

Olivia, 19, släpper bok om hjärtesorg: ”Jag hade själv behövt den här boken när jag blev dumpad”

olivia dragare

VeckoRevyns bloggare Olivia Hagéus släpper boken ”Bli kvar” i höst som handlar om att vara hjärtekrossad. Vi tog ett snack med henne! Mer

Olivia Hagéus, 19, skrev sin första novell när hon var åtta. Hon har alltid velat bli författare, men det var inte självklart att hennes kommande bok Bli kvar skulle bli hennes första bok.

– Det bara blev så, som med allt i livet. Jag blev dumpad innan sommaren förra året. Jag skriver alltid så jag började skriva mina känslor kring det. Jag skrev så mycket, så jag skickade in ett utkast till några förlag. Många sa att de gillade det men ville att jag skulle skriva mer. Det förlaget jag valde ville hjälpa mig att skriva klart boken. Det kändes bra, de ville göra boken så bra som möjligt tillsammans, berättar Olivia.

Har det varit svårt att skriva boken?

– Ibland har det varit jobbigt. Ibland har jag ju inte lust att skriva, och då kan jag inte tvinga fram det heller. En del har varit lite tråkigt att skriva, som dialog, gestaltning och utfyllnad. Men annars har det varit lätt på det sättet att jag ju brukar skriva hela dagarna. Skrivandet är naturligt för mig, det är min hobby och det som gör mig glad så det har inte känts som jobb.

Olivia själv läser massor av böcker och säger att hon är en riktig bokmal. Hon berättar att hon kan inspireras av olika författares stilar men att hon inte aktivt plockar inspiration från någon när hon själv skriver.

– När jag skriver är det i en stil som jag utvecklat under många år, och då är det ju en stil som dels kommer från mig men också en stil som jag fått efter att ha influerats av andra.

Alla säger att det blir bättre, men det känns ju
inte så för stunden

Bli kvar handlar om en tjej som blivit dumpad, och är en bok som Olivia själv säger att hon hade behövt läsa när hon var hjärtekrossad.

– Alla säger att det blir bättre, men det känns ju inte så för stunden. Man ser inte det då så jag hade behövt ha en bok som denna. Eftersom jag skrev den ”live” när jag var hjärtekrossad så ser man tydligen hur mina tankar går. Chock, arg, ledsen, beslutsam.

­Bli kvar är heller inte den sista boken vi kan förvänta oss av Olivia.

– Det här är bara den första. Jag ska skriva böcker i hela mitt liv!

Läs Olivias blogg här.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss