in

Nya trenden är att stoppa upp glitterbomber i sin vagina (WTF?!)

glitter dragare

Aj, aj, aj! Snälla gör det inte! Mer

Om vi inte ska ägna åt oss åt vajazzling eller stoppa upp getingbon i vår vagina för att någon (samhället) säger åt oss att våra fittor inte duger som det är – så är det tydligen glitterbomber vi ska stoppa upp i vaginan. Ja, du läste rätt.

För den som någon gång haft med glitter att göra, oavsett om det gällt ögonskuggor, kroppsglitter eller annat glitter vet att det hamnar precis överallt. Men nu stoppar kvinnor upp glitterkapslar i deras vaginor innan sex för att säkra en ”glittrig orgasm”, skriver Refinery29.

Det är företaget Pretty Woman som säljer ”Passion Dust Intimacy Capsules”, som är designade att föras in i vaginan och ”på ett naturligt sätt lösas upp och släppa ut innehållet”, visar produktbeskrivningen.

Kapslarna är gjorda av bland annat gelatin, glitter och akaciagummipulver, något som hemsidan hävdar är säkert för vaginan. Den enda hälsorisken företaget varnar för är potentiella astmaattacker om glitterpartiklarna andas in under oralsex.

De skriver också att ”om du någonsin haft vaginala besvär hade du dem innan Passion Dust. Om du någonsin haft en svampinfektion, är jag säker på att den inte orsakades av glitter, det bara inträffar ibland.”

Tack och lov finns det professionella personer som säger åt allmänheten att INTE stoppa in glitterbomber i våra vaginor. Dr. Jen Gunter, ledande gynekolog från Canada, varnar för att glittret kan sabba vaginans bakteriebalans, och därmed leda till infektion och öka risken för att smittas av könssjukdomar.

”Bara för att något är säkert för dina läppar, så som läppglans med glitter, betyder inte detta att det är säkert för din vagina”, skriver hon och fortsätter att berätta att det i dagsläget inte finns något känt sätt att göra vagina-vänligt glitter på.

”Om glittret inte är plast utan socker (alltså ätbart, red. anm.), jo – genom att stoppa in socker i vaginan låter man de dåliga bakterierna härja fritt. Studier som kollar på hur man kan behandla bakteriell vaginos med vaginalt administrerade probiotika har stoppats för att glukosen som höll probiotikan levande gjorde att de dåliga bakterierna härjade fritt.”

[adSpace placement=”auto”]

Hon fortsätter:

”Kan det här vara irriterande och orsaka vaginal kontaktdermatit? Ja och aj. Tänk vaginal solbränna!” Eh ja – AJ.

Gunter sätter också dit produkten för dess sexistiska implikationer.

”Poängen med vaginalt glitter verkar vara ”för honom”, du vet för att en vagina au naturel bara inte är bra nog. Jag hatar, hatar, hatar meddelandet bakom detta (och alla andra vaginala ”förbättringsprodukter”. Varför måste vi shamea kvinnor inifrån och ut?”

Preach på den!

Gunter ifrågasätter också vem som faktiskt skulle köpa glitterbomberna, men visar också att produkten är slutsåld.

Men snälla, vad ni är gör – stoppa inte upp glitterkapslar i era vaginor!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss