in

Ny svensk rakhyvel hyllar kroppsbehåring (och startar prenumerationstjänst!)

estrid rakhyvel

Ett nytt svenskt rakhyvelmärke är här – och de vill hylla kroppsbehåring och alla kvinnors rätt att välja var och när de ska raka sig. Mer

Ett företag som säljer rakhyvlar men samtidigt vill hylla kvinnokroppen och dess behåring, hur går det ihop? Jo, alldeles utmärkt! Det visar den nya svenska märket Estrid, som säljer just rakhyvlar och samtidigt visar hår på armhålor och ben.

Bakom Estrid står entreprenören Amanda Westerboe och modestylisten Nadia Kandil. Konceptet föddes för att de ville skapa en hållbar produkt som hylla kvinnan och hennes rätt att själv bestämma var hon vill ha hår.

– Vi är inte rädda att visa upp kvinnor med hår till skillnad från andra rakhyvelsvarumärken, vi vill hylla det och visa hur verkligheten faktiskt ser ut, säger Nadia Kandil.

estrid rakhyvel svenskt

Estrid erbjuder även en prenumerationstjänst på sina rakhyvlar, för att de som använder hyvlarna ska kunna byta ut dem i tid så att de är är vassa, hela och på så sätt minskar risken för inåtväxande hårstrån och infektioner. När man lägger en beställning kan man välja till om man vill få nya rakblad hemskickade i brevlådan varje, varannan eller var tredje månad.

Ett startkit som innehåller rakhyvel, två fembladiga rakblad och hållare kostar 95 kronor. Därefter kan du beställa en prenumeration av fyra rakblad, som talat kostar 119 kronor, och då trillar rakbladen ner i brevlådan enligt önskad takt.

Hur smart?

estrid rakhyvel prenumerera