in

Ny studie visar: Detta kan vara anledningen att din partner alltid snor täcket

tacke dragare

Om du har en partner du brukar sova med är det troligt att någon av er har vanan att, på något sätt, alltid lyckas sno åt er hela täcket när ni somnat. Och nu kan en ny studie ha kommit fram till varför det är så. Mer

Alla som någonsin sovit bredvid någon, oavsett om det är med sin partner eller på en sleepover med vänner, vet att det alltid är någon som tar hela täcket. Och detta lyckas personen med även om hen sover. Kvar finns det en stackare som vaknar av att hen halvt fryser ihjäl på grund av att hen inte har något täcke kvar, samtidigt som den andra personen ligger där varm och nöjd. Känner du igen dig? Inte? Då är det definitivt du som är täckes-tjuven.

En ny studie gjord av Best Mattress Brand, där de studerat och frågat över 2000 personer, kan nu ha svaret på varför man snor täcket, skriver Elite Daily. Studien visar nämligen att de personer som sov med något i sängen när hen var liten är mer troliga att ta täcket under natten än andra.

De som sov med dockor som små är de allra största täckes-tjuvarna på 35 procent, följt av de som sov med nallebjörn och de med snuttefilt. De som inte sov med någonting som barn är minst troliga att sno ditt täcke, då de hamnade på 19 procent.

Studien visar däremot att de som inte sov med något när de var små är de som snarkar mest med 47 procent. De som snarkar minst är de som sov med ett gosedjur i sängen, de hamnar på 38 procent. Kan det vara att den gruppen inte ville ”störa” sitt gosedjur när de var små och därför, omedvetet, lät mindre när de sov?

Om du däremot vill ha tyst omkring dig när du sover ska du hålla dig borta från de som sov med gosedjur och nallebjörnar, då det är de som pratar mest i sömnen.

sova

Sover du med någon som alltid snor täcket på natten? Låt oss veta i Facebook-kommentarerna!