in

Ny studie visar: att vara positiv kan få kvinnor att leva längre

leva langre dragare

Att ha en positiv inställning till livet är såklart bra, men nu har det visat sig att det förutom att vara bra för det psykiska måendet också kan vara bra för det fysiska. Kvinnor med en positiv attityd kan nämligen leva längre! Mer

I en studie som publicerades i American Journal of Epidemiology skriver forskarna att de kvinnor som själva anser sig vara optimistiska mindre sannolikt kommer dö från allmänt förekommande sjukdomar jämfört med kvinnor som ansågs pessimistiska, rapporterar Refinery29.

Studien innefattade över 70 000 kvinnor i åldrarna 58-71 och deltagarna fick betygsätta sin egen optimism på en skala från 1-24. Faktorer som kvinnans relationsstatus, sjukdomshistoria och bakgrunden med hennes familj räknades in innan länken mellan högre optimism och lägre hälsorisk fastställdes.

I studien står det att den grupp kvinnor som var mest optimistiska hade 16 procent mindre sannolikhet att dö av cancer, 38 procent mindre sannolikhet att de skulle dö från hjärtsjukdom och 39 procent mindre sannolikhet att de skulle dö av en stroke än den grupp kvinnor som var minst optimistiska.

Dr. Eric Kom från Department of Social and Behavioral Sciences vid Harvard T.H. Chan School of Public Health var med och skrev studien, och säger så här till medicalnewstoday:

– Den mesta ansträngningar inom medicin- och folkhälsan idag fokuserar på att minska riskfaktorerna för sjukdomar, så har bevisen ökat att förbättring av psykologisk motståndskraft också kan göra skillnad. Vår nya upptäckt antyder att vi borde anstränga oss för att boosta optimism, som har visat sig vara associerat med hälsosammare beteende och hälsosammare sätt att hantera utmaningar i livet.

Om du behöver lite extra pepp för att bli mer positiv kan du läsa våra härliga artiklar där vi samlat en massa bra citat för alla tillfällen.

20 inspirerande citat alla tjejer borde läsa

30 citat som garanterat kommer peppa dig!

100 peppiga citat om kärlek, livet och vänskap