in

Ny studie: din hund känner av när någon är elak mot dig (och förlåter aldrig)


Håll dina vänner nära men dina fiender ännu närmare är något man kanske borde tänka på – och detta är faktiskt något din hund kan hjälpa dig med. En ny studie visar att din hund kan känna av vem som är elak mot dig – och glömmer det inte i första taget. Mer


Hunden är människans bästa vän. Hundar är speciella, men det visste du nog redan. Vad du däremot kanske inte visste är att din hund kan tala om vilka dina fiender är. En ny studie visar att en hund kan känna av när någon inte är snäll mot ens ägare, och kommer också ihåg det. Något som gör hunden ännu mer lojal.

En studie från The Neuroscience and Biobehavioral Reviews visar att hundar kan förlåta ignorans, men inte elakhet. I studien sattes hundarna i fyra olika situationer. I alla fallen såg hundarna hur deras ägare frågade en forskare om hjälp att öppna en burk.

I ett fall hjälpte forskaren ägaren att öppna burken, det godkände hunden. I två andra fall hjälpte forskaren inte ägaren att öppna burken. Forskaren vägrade inte att hjälpa till men var ignorant. Senare när forskaren erbjöd hunden en godisbit tog hunden emot den, hunden var alltså villig att förlåta. Men i de fallet då forskaren vägrade helt att hjälpa till att öppna burken var det annorlunda. Hunden noterade detta och senare när forskaren erbjöd hunden en godisbit vägrade hunden att ta emot detta. Hunden föredrog alltså den mer hjälpsamma personen och verkade misstro den av forskarna som varit elak mot sin ägare.

Häftigt, eller hur? Ta med en vän du är osäker på hem till din hund för att se hur hunden agerar runt din vän. Vem vet, din hund kanske kan tala om för dig om den här personen går att lita på eller inte!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss