in

Forskning visar: Att gosa och sova ihop med någon är bra för hälsan!

sova ihop

Sharing is caring – åtminstone när det gäller din säng! En ny undersökning visar nämligen att personer som sover ihop med någon mår bättre än de som sover ensamma. Mer

En stor undersökning sammanställd av reportern Andrea Petersen för The Wall Street Journal visar att det finns flera fördelar med att gosa och sova tillsammans med någon jämfört med att sova ensam. Forskare menar att de som sover ihop med en partner tenderar att ha en bättre hälsa och också leva längre än de som sover ensamma.

Att sova tillsammans med någon skapar en känsla av säkerhet och trygghet, något som kan leda till att nivån av stresshormonet kortisol minskar. Samtidigt som nivån av hormonet oxytocin, det så kallade kärlekshormonet, ökar. Oxytocin är känt för att minska oro och göra oss människor lyckligare och tillitsfulla. Det ökar även viljan till parbildning, och är starkt involverat i sexuell lust.

Alltså, om du är lite extra orolig eller nervös inför något i skolan eller på jobbet se till att gosa ner dig under täcket med någon alldeles speciell.

Psst! Och allra helst ska du även sova naken med din sötnos, eftersom tidigare studier visat att par som sover nakna sägs vara lyckligare i sina relationer än de som inte gör det. 😉

 

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss