in

Ny forskning: Dagdrömmar gör dig mer effektiv och ökar hjärnans kapacitet

Har du också lätt att drömma dig bort till hur ditt liv skulle kunna se ut om några år, eller hur det vore om du och din dejt redan var tillsammans? Inga problem, kompis! Forskare har kommit fram till att det är bra för hjärnan att dagdrömma 🙂

Mer

Det är forskare vid Bar-Ilan-universitetet i Israel som har gjort studien. De kom fram till att dragdrömmare – tvärtemot vad de flesta tror – inte har svårare att genomföra en uppgift, utan faktiskt enklare. Anledningen kan vara att både tankefriande och tankekontrollerande mekanismer aktiveras samtidigt i hjärnan, skriver Times of Israel.

– Dagdrömmande involverar aktivitet i många olika delar av hjärnan. Det här aktivitetskorsandet kan också påverka kreativitet och humör. Det kan också göra det lättare att hålla fokus på en uppgift, säger professor Moshe Bar vid universitetet.

I studien gjordes ett experiment där människor fick titta på blinkande nummer på en datorskärm, samtidigt som olika delar i hjärnan stimulerades med en låg dos elektricitet. Personerna skulle sedan rapportera hur ofta de fick upp spontana tankar som inte hade något samband med vad de såg på skärmen.

– Snarare än att försämra personernas förmåga att genomföra uppgiften, blev resultatet av uppgiften något bättre, säger professor Moshe Bar.

Så låt ingen tro att du är okoncentrerad – fortsätt att dagdrömma OCH jobba effektivt 😉

Vill du se fler aktuella snackisar? Följ VeckoRevyn på Facebook!

byline lisa