in

Nu vet vi vad minifickan i jeansen egentligen är till för

Har du någonsin funderat över den lilla fickan inuti den riktiga fickan på dina jeans? Lite som det där extra hålet i springskor är det en sådan grej som bara liksom bara har accepterat är där, men den finns (såklart) av en anledning. Mer

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här:

Lyssna på fler avsnitt här!

Jag tror inte jag använt den lilla minifickan i jeansen sedan jag var fem åt gammal och stoppade guldpengen jag skulle köpa glass för där – det kändes liksom säkert. Men varför finns den där egentligen? Frågan tog fart i ett forum och snart fick man svaret från Levis Strauss hemsida. Där står det nämligen att fickan användes av cowboys på 1800-talet och då till att förvara sin klocka (du vet en sådan som hänger i en kedja) i.

Sedan armbandsklockan introducerades har dock minifickan fått andra användningsområden och har kallats allt från kondomficka, myntficka, tändsticksficka och biljettficka. För att nämna några… Men nu vet du i alla fall den riktiga historien bakom.