in

Nu vet vi – äntligen – vad Beyoncés Lemonade är!

Beyoncés nya album Lemonade

I en hel vecka har vi väntat och längtat efter Beyoncés nya hemliga projekt Lemonade. Efter sju dagar fyllda av frågetecken vet vi! Mer

För en vecka sen släppte Queen Bey en teaser på Instagram med hashtagen #Lemonade.

View this post on Instagram

#LEMONADE 4.23 9PM ET | 6PM PT | HBO

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Spekulationerna och nyfikenheten drog igång direkt! Fans spekulerade och vi på VeckoRevyn spekulerade. Vad skulle hon göra ihop med HBO? En film? En dokumentär? VAAAD?

I lördags sändes då äntligen det timslånga programmet som enligt Rolling Stone handlade om både otrohet, försoning och hur det är att växa upp som svart kvinna. Gästskådespelarna är många. Bland andra är tennisspelaren Serena Williams, skådespelaren Quvenzhané Wallis och artisten Zendaya med i den sextio minuter långa filmen.

Mot slutet av filmen, när temat handlar mer om försoning och framtida lycka, är även hennes man Jay Z och barn Blue Ivy med.

[adSpace placement=”auto”]

Halvvägs in i sändningen av programmet släppte Beyoncé också musikalbumet ”Lemonade”, som innehåller tolv nya låtar. ”Lemonade” är alltså ett visuellt album, som i dagsläget endast kan lyssnas på via musikströmtjänsten Tidal. Ett rätt smart drag av popdrottningen, eftersom både hon och Jay Z är delägare i bolaget.

Lemonade är Beyoncés sjätte album

Världsstjärnans sjätte album består av tolv nya låtar. På det nya albumet gästas hon av bland andra Kendrick Lamar, Jack White, The Weeknd och James Blake.

Enligt Pitchfork innehåller ”Lemonade” följande låtar:
01 Pray You Catch Me
02 Hold Up
03 Don’t Hurt Yourself [featt. Jack White]
04 Sorry
05 6 Inch [featt. The Weeknd]
06 Daddy Lessons
07 Love Drought
08 Sandcastles
09 Forward [feat. James Blake]
10 Freedom [feat. Kendrick Lamar]
11 All Night
12 Formation

Den sista låten på albumet, ”Formation”, släpptes tidigare i år. Har du inte spanat in musikvideon än, så bör du göra det. Den är rätt fantastisk nämligen.

Här kan du lyssna på Beyonces nya album Lemonade

För att lyssna på hela Beyoncés nya album ”Lemonade” behöver du ett konto på Tidal. Då kan du lyssna på Queen Beys nya album via den här länken. Har du inte ett konto på Tidal kan du lyssna på cirka 15 sekunder av varje låt via den här länken.