in

Nu släpper Snapchat en ny produkt OCH byter namn!

Snapchat glasses

Snapchat har släppt stora nyheter. Nu kan du äntligen filma med med hjälp av din favorit-accessoar – och ladda upp direkt till Snapchat! Dessutom byter appen namn… Mer

Wall Street Journal var först med att avslöja att Snapchat byter namn – nämligen till Snap Inc. Detta eftersom Snapchat numera kommer att bestå av produkter utöver själva appen. Evan Spiegel, företagets chef, avslöjade nämligen i samma veva att en ny produkt kommer att lanseras: Spectacles!

Spectacles är Snap Incs nya glasögon som filmar och fotar i 115 graders vinkel – mycket vidare än en telefons räckvidd och närmare ögats naturliga synfält. Glasögonen kan filma upp till 10 sekunders långa klipp och filmen hamnar automatiskt på Snapchat efter inspelningen.

Med den synfältsanpassade vinkeln ökar detta nya sätt att filma och fota upplevelsen av att ”vara där” och dessutom slipper man krångla med att hålla in knappar – man trycker bara på sidan av glasögonen så sköter de resten. Spectacles släpps i begränsad upplaga den 16 Oktober och kommer att kosta 130 dollar (cirka 1100 kronor).

Och ja, dom är faktiskt ganska snygga!

Läs även om Apples nya emojis!