in

Nu plockas alla låsen bort från kärleksbron i Paris

locks2
Weheartit

Nästan en miljon lås blev för mycket för räckena på Pont des Arts i Paris. Sedan igår är kärleksförklaringarna ett minne blott 🙁 Mer

Sedan 2008 har par visat sin eviga kärlek med att låsa fast hänglås på bron Pont des Arts i Paris och slängt nycklarna i Seine. Totalt uppskattas mellan 700 000 upp till en miljon lås – med en totalvikt på 45 ton – hängts fast hittills. Men efter att räcke gett vika beslutade man nyligen att stänga bron tillfälligt, och i måndags påbörjades arbetet för att plocka bort brons alla räcken med tillhörande kärlekslås, rapporterar Buzzfeed. – Paris är kärlekens huvudstad, vi är alla väldigt stolta över det, men det finns andra sätt att visa det på än att hänga fast lås på en bro, säger Paris vice borgmästare Bruno Julliard till Le Parisien. Bron kommer nu att vara avstängd fram till den 8 juni då allt beräknas vara bortplockat. Räckena ersätts tillfälligt med gatukonst, men bron kommer senare att ha glasväggar där inga lås kommer att kunna fästas.
(Har ni också satt upp lås någonstans? Själv låste jag och min sambo helt oplanerat fast mitt Sats-lås, som jag råkade ha i väskan, i Parc Güell i Barcelona och visste inte var vi skulle göra av nycklarna så vi slängde dem i en helt vanlig plastsoptunna. Inte så romantiskt, men ganska kul, och väldigt tråkigt om de låsen också kommer att försvinna en dag…)
mimmi-lexander-640 (1)

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.