in

Nu öppnar Sveriges första katt-kafé – och vi är så redo för mys!

katt kafe sverige

Mysigaste nyheten idag! Mer

Jag är uppvuxen med katt och har saknat att ha en liten gosig katt att mysa med cirka varje dag sedan jag flyttade hemifrån. Därför är jag nu extra glad eftersom det ska öppna ett katt-kafé i Sverige! Katt-kafé kan vara världens bästa grej. Man kan liksom dricka te och klappa katter samtidigt. Mysets mys!

Vad som gör det framtida katt-kaféet ännu bättre är att initiativtagarna Dirk Lüders och djurskötaren Petra Mellbom vill öka medvetenheten kring hemlösa katter i Sverige och katt-adoption.

Uppstartsarbetet till kaféet, som kommer heta The Cat Corner, pågår nu. För att kunna öppna har grundarna tagit hjälp av allmänheten via en crowdfundingkampanj för att samla in pengar. Lüders förhoppning är att de kommer kunna öppna kaféet så fort kampanjen är över.

– Om vi kan öppna innan jul vore det toppen, men mer troligt är att vi kommer öppna i januari, säger han till Metromode.

På The Cat Corner kommer det bo nio stycken hemlösa katter, som tas om hand av en djurskötare, veterinär och zoolog. Katterna är speciellt utvalda för att kunna klara av att bo på kaféet, därför kommer du inte kunna adoptera någon av de som bor där. Grundarna hoppas dock på att besökarna kommer vilja adoptera hemlösa katter efter ett besök på kaféet.

Man kommer inte kunna ta ett spontanbesök för att mysa med katterna. För att undvika överbelastning och en stressig miljö för missarna får du boka in en tid för ett besök på hemsidan. Varje besök varar i en timma och kommer kosta 115 kronor, då ingår det kaffe och te.

The Cat Corner kommer öppna upp på Södermalm i Stockholm.

Vem mer är redo för katt-gos?!