in

Nu lanseras taxitjänst som ska öka tjejers säkerhet – körs av och för kvinnor

vrope3a39o

Att åka taxi sent på kvällarna är inte alltid bekvämt för oss tjejer, inte ens i bilen känner man sig helt trygg. Nu startar Chariot for women som ska säkerställa kvinnors säkerhet i taxibilar (samt ge folk chansen att bidra till välgörenhet!). Mer

Skaparen av tjänsten Chariot for women, Michael Pelletz, har själv varit taxichaufför i flera år, då för tjänsten Uber i Boston som i sig utgett sig för att vara ett säkrare sätt att åka taxi på. Uber har dock på senare tid blivit kritiserat världen över på grund av brister i just säkerheten. I Sverige har de kritiserats för att förarna i tjänsten Uberpop inte behöver taxilegitimation och yrkestrafiktillstånd. I USA har det inkommit många anmälningar om våldtäkt och sexuella övergrepp utförda av Uberförare.

Efter att själv ha behövt kontakta polis, när Michael Pelletz körde en manlig drogpåverkad passagerare, valde Michael Pelletz att skapa taxitjänsten Chariot for women. Han blev påmind om den utsatta situation som uppstår i en taxi och ville värna om både passagerare, och förares, säkerhet.

Alla förare i Chariot for women måste vara kvinnor och deras bakgrund kollas noggrant upp. Om inget bakgrundscheck har gjorts får de inte börja ta passagerare. När då du som passagerare vill använda tjänsten måste först föraren tala om att hon är den hon utger sig för att vara genom att säga ett lösenord innan ni åker iväg. Allt för att öka säkerheten.
[adSpace]
Ytterligare en nyhet som skiljer Chariot for women från alla andra taxitjänster är en popup i appen som ger ett val mellan tio olika välgörenhetsorganisationer som skiftar varje vecka. Du som kund får då välja en organisation som taxitjänsten donerar 2% av din åktur till. Härligt va?

Chariot for women lanseras i USA 14 april.