in

Nu kan du ta Hogwartsexpressen till en Harry Potter-festival

harry potter festival

Ja, drömmar kan bli sanna – i alla fall för alla Harry Potter-fans. Vad sägs om att åka Hogwartsexpressen till en stor Harry Potter-festival? Mer

Staden Chestnut Hill i Pennsylvania, USA, kommer under två dagar i oktober att förvandlas till Harry Potter-byn Hogsmeade. Festivalen kommer att erbjuda sina besökare att prova sorteringshatten, heja på i en quiddich-tävling och träna på trollformler.

Men inte nog med det – besökarna kommer också kunna ta Hogwartsexpressen till själva festivalen. Även om tåget inte kommer se ut exakt som det vi ser i Harry Potters magiska värld, så kommer känslan ändå finnas där.

Look alikes i form av Harry Potter, Hermione Granger,Ron Weasley och Dumbledor kommer att finnas ombord på tåget för att underhålla och eskortera folk till festivalen.

Även festivalstadens universitet kommer att vara involverat i festligheterna. Då universitetet ser magiskt ut och är ganska likt Hogwarts kommer det även där att anordnas en Harry Potter-konferens.

#quidditch #harrypotterfestival #harrypotter #gryffindor

Ett foto publicerat av Amy Marie (@muggleamy)

Harry Potter-festivalen går av stapeln fredag den 21 oktober och pågår till och med den 22 oktober i Chestnut Hill, USA. För att strosa runt på festivalområdet och titta på quidditch krävs ingen betalning, däremot betalar man en avgift på 10 dollar för att gå in på universitetet.

Eftersom festivalen är i USA är det kanske inte så lätt att spontanåka dit om bara några veckor. Men vi inspireras av denna festival och hoppas snart se liknande i Sverige också!