in

Nu gör Tamagotchis comeback – vi vill ha nuuu

tamagotchi

Dags att öva på att vara förälder igen! Mer

ALLA hade en Tamagotchi att ta hand om när man var liten. Jag minns att min Tamagotchi var rosa, superfin och hängde med mig överallt. Inte för att jag kanske egentligen ville ha med den hela tiden, men för att jag var tvungen. Det där himla lilla djuret behövde ju tittas till konstant för att den inte skulle dö. Den skulle ha vatten, mat, leka och gå på toa. Om man lämnade sin Tamagotchi obevakad en halv dag kunde man vara säker på att den hade dött när man kom tillbaka. Det var verkligen som en riktig bebis (eller ja, nästan i alla fall).

Till slut blev det något fel på min Tamagotchi och den började pipa utan avbrott. Inget jag gjorde fick tyst på apparaten. Min lösning? Linda in den i en tröja och lägga den längst in i garderoben. Det kan man ju inte direkt göra med bebisar som inte vill sluta gråta.

Anyway! Nu är gör Tamagotchin comeback och jag får en ny chans att hålla mitt djur vid liv.

Leksaksföretaget Bandai som gör Tamagotchis har nämligen släppt nyheten att en limiterad upplaga av den ikoniska leksaken kommer börja säljas den femte november, för att fira att Tamagotchin fyller 20 år, skriver Cosmopolitan.

Tamagotchin kommer kosta ungefär 120 kronor och kommer finnas i de sex klassiska modellerna.

Och varför släpper Bandai nya Tamagotchis? Jo, så vi kan ”återuppleva det vårdande nöjet du hade på 90-talet samt få en ny generation att bli exalterad över att bry sig om ett behövande digitalt husdjur”, skriver dem.

Tyvärr verkar det som om leksaken bara kommer säljas i USA, men om du har någon släkting eller vän som bor där får du be dem att köpa en åt dig och skicka över. Eller boka en biljett dit själv asap så du har Tamagotchi-ödet i dina egna händer.

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR