in

Nu kan du åka Europas snabbaste berg- och dalbana i trä – på Kolmården!

wildfirekolmarden

Nu släpper Kolmården en riktigt läskig nyhet, mitt i djurparken. Berg- och dalbanan ”Wildfire” har premiär i dagarna och kommer upp i över 100 kilometer i timmen och är hela 57 meter hög (!), men vågar du åka? Mer

O M G, för den som inte orkar vänta till nästa år när Gröna Lunds ”Ikaros” har premiär så finns det ett annat, snabbare sätt att skapa pirr i magen på. Kolmården släpper nämligen sin nyhet ”Wildfire” den 18 juni och vi mår nästan lite illa när vi ser hur berg- och dalbanan tar ut svängarna.

Berg- och dalbanan Wildfire på Kolmårdens djurpark är en nervkittlare

Är man en adrenalinjunkie så kan nog ”Wildfire” vara en riktig nervkittlare. Berg- och dalbanan har en hastighet på hela 113 km/timmen och är 57 meter hög. Den har en fallvinkel på 83 grader och tre stycken partier där du befinner dig upp och ner. ”Wildfire” ska även vara den snabbaste och näst högsta berg- och dalbanan i trä i Europa (wow!).

kolmårdens berg och dalbana wildfire

– Utmaningen att bygga i Kolmårdens unika natur är att anpassa banan till miljön runt omkring. Vår nya rälskonstruktion för träbanor gör det möjligt att bygga efter dessa förhållanden på ett sätt som aldrig tidigare gjorts. ”Wildfire” kommer att sätta rekord inom berg- och dalbanevärlden, säger Fred Grubb, grundare av Rocky Mountain Construction i ett pressmeddelande.

Kommer du våga åka ”Wildfire” på Kolmårdens djurpark?

I videon nedan kan du få ett hum om hur det kommer att kännas att sitta i en av vagnarna…