in

Nu är det bevisat: Du uppfattas som mer självsäker (och het) i svarta kläder

stopblack

Både män och kvinnor blir mer attraherade av svart klädsel. Och inte nog med det, personen som bär svart känner sig dessutom mer självsäker. Det visar en ny undersökning om hur vi uppfattar färger. Mer

När man frågade 1000 personer hur de uppfattade färger på andra personer så visade sig den svarta färgen ligga i toppen för flera av de positiva egenskaperna som; självförtroende, intelligens och sexighet, skriver The Independent.

Däremot ska man passa sig för rosa, brunt och orange som uppfattades sämst av deltagarna. Rosa kläder signalerar en lägre intelligens, enligt undersökningen.

 

skarmavbild 2015 08 31 kl 16 39 51
Bildkälla: buytshirtsonline.co.uk

 

Eftersom studien är utformad av ett företag som säljer kläder så kanske vi ska ta infon med en nypa salt. Men det finns mer och tyngre exempel som visar samma sak. Svarta och röda klädesplagg förknippas med attraktivitet, det har tidigare (redan 2010) visats i en vetenskaplig studie från University of Liverpool.

I den studien hade heterosexuella deltagare fått bedöma hur attraktiva personer var på ett antal exempelbilder. Identiska bilder visades med undantag för färgen på deras tröja. Kvinnor tyckte män med röda tröjor var hetast, följt av svart. Männen tyckte att kvinnor i svarta tröjor var helt klart snyggast.

Well, jag är glad över min garderobs färgskala just nu 😉

 

Hannah_byline_veckorevyn3

 

Psst! Du har väl inte missat att följa Veckorevyn på Facebook? Häng med oss där, så missar du inget.