in

Modellen dödar thigh gap-begreppet – med bara en bild

puff

Modellen Iskra Lawrence är less på sjuka skönhetsideal. Till exempel det så kallade ”thigh gapet”. Nu har hon postat en bild på Instagram där hon står i två olika poser för att visa vad allt egentligen handlar om. Mer

Iskra Lawrence, 25, är modell och använder sina sociala medier för att kritisera skeva skönhetsideal, och synen på vad som är en snygg kropp. Veckorevyn har tidigare skrivit om en av hennes uppmärksammade bilder på Instagram. Efter att ha blivit kallad ”fat cow” och liknande lade hon ut en bild där hon ligger i ett hav av chips, och tillägnar bilden alla som någonsin blivit kallad tjock.

Hon vill alla att förstå att ingen har rätt att förolämpa hennes eller någon annans kropp.

Den här gången visar hon en gång för alla hur dumt det är med det så kallade ”thigh gap”-begreppet. I bilden som hon har lagt upp står hon på två olika sätt för att visa att allt handlar om vinklar och ljus.

 

”No thigh gap or thigh gap who cares”, skriver hon. ”Inget mellanrum mellan låren, eller mellanrum mellan låren, vem bryr sig” alltså.


[adSpace]
I sin caption skriver hon dessutom:
”Vi tror alla att vi vill ha olika saker, och det borde vi eftersom vi alla är olika. Det finns inget fel sätt, var bara den mest hälsosamma och lyckligaste du kan vara. Jag är den första att erkänna att bilder uteslutande handlar om bra ljus och vinklar.

Kom alltid ihåg att sociala medier inte är det riktiga livet. Låt inte någon annans bilder göra att du känner dig osäker på dig själv.

Om du inte ser ut som någon, och om någon inte ser ut som dig, så är det meningen. Det är meningen att DU ska vara DU och ingen annan, din kropp är ditt hem så älska och respektera den. När du inser det händer det vackra”.

Hon taggar även med #everyBODYisbeautiful.

SÅ sant! ?