in

Modell vill visa den dystra verkligheten bakom sina bilder – skriver sanningen på sin Instagram

modell dragare

Att jobba som modell är någonting många drömmer om, och för några blir det verklighet. Livet som modell är dock inte lika glammigt som man kan tro, och det ville modellen Jazz Egger visa genom att skriva sanningen bakom hennes Instagramfoton. Mer

Modellen Jazz Egger, 19, flyttade från Österrike till London förra året för att satsa på sin modellkarriär. Karriären tog snabbt fart och hon är redan en internationellt framgångsrik modell och skådespelerska.

För att komma dit hon är idag har Jazz sociala medier spelat stor roll, särskilt Instagram. Hon har lagt upp snygga bilder där hon skriver om hur bra allting är eller hur rolig en plåtning var. Jazz säger till distractify.com att de som jobbar med casting också frågat henne hur många följare hon har på Instagram för att på så vis bestämma om hon ska bokas eller inte.

– Mode- och mediebranschen är hård och pressen på att vara perfekt är ännu hårdare, sa Jazz.

För att slå hål på den perfekta bubblan valde Jazz att ändra på sina Insta-captions och berätta precis vad som låg bakom bilden.


– Idag bestämde jag mig för att posta en selfie med en annan caption än vanligt. Jag var ärlig. Jag är trött på människor som låtsas som om att de har ett perfekt liv för jag vet att deras Instagramflöden är fulla av lögner som bara stödjer stereotypiska standarder, sa Jazz.

Hon använde hashtaggen #truthbehindthisshot och gick tillbaka i sitt flöde och ändrade sina captions.

[adSpace placement=”auto”]

– Jag tycker inte att någon ska må dåligt för att de lever ett annat liv än vad alla andra låtsas göra, så jag startade #truthbehindthisshot för att berätta sanningen bakom mina bilder. Jag lade till sanningen.


– Så många människor, särskilt unga, mår dåligt över sig själva när de scrollar igenom sin Instagram. Förstår de inte ens vad som pågår? Att ingen säger sanningen? Varför ska lycka publiceras men inte när man är ledsen?


Jazz hoppas att hon ska kunna påverka och inspirera till mer ärlighet och öppenhet. Och kanske perspektiv och lycka.

– Enda sättet att bli lycklig på riktigt är att vara helt öppen och ärlig. Det är där allting börjar.