in

Med de här koderna hittar du Netflix gömda kategorier – du kommer aldrig vilja lämna soffan igen

Föredrar du också soffan typ alla dagar i veckan men har världens beslutsångest varje gång du sätter igång Netflix? Då kanske det här superknepet kan hjälpa dig. Med hjälp från ett gäng koder kan du få hjälp med exakt vad du söker efter. Hur busenkelt som helst. Mer

Hur svårt är det inte att bestämma sig för vad man vill titta på när man väl lagt sig raklång i soffan? Många känner troligtvis igen problemet. Men nu kan vi säga tack och hej till beslutsångest och hej till supernyheten som vi alla har längtat efter sen Netflix kom in i våra liv. Nu finns det ett hemligt knep att komma åt precis det du är ute efter – med hjälp av några enkla siffror att lägga på minnet.

Netflix2

Foto: iStock

Bloggen ”What’s on Netflix” har upptäckt hur du kommer åt exakt det du är ute efter bara genom att använda en viss typ av URL i din dator.

Du skriver in http://www.netflix.com/browse/genre/### i din URL med istället för ”###” lägger du in koden för den kategorin du är sugen på att hitta något i.

Med koden 5475 får du upp alla romantiska filmer medan du med koden 4961 får upp dramafilmer som är baserade på böcker. Till Mashable berättar Netflix talesperson Marlee Tart att de kategoriserar sitt material i tusentals olika subgenrer för att hjälpa till att matcha rätt material till rätt tittare baserat på deras tittandehistorik.

Är du nyfiken på fler av Netflix göma koder? Kika in whatsonnetflix – och lova oss att ta en paus då och då för mat, dryck, sov– och kisspaus 😉

Vill du läsa mer sådant här? Följ VeckoRevyn på Facebook så missar du inget!