in

Man rapporterade kvinnlig kollega till HR-avdelningen när hon hade mensvärk – kände sig ”obekväm”

jobb mensvark dragare

Vi finner inga ord. Mer

Tänk dig att du sitter på jobbet och har mensvärk. Vi kan nog alla hålla med om att det inte alls är särskilt härligt. Tänk dig då att du har världens mest omogna kollega som inte ens kan ta att man ens nämner ordet ”mens” i hens närhet, utan känner sig så ”obekväm” när hen får reda på att du har mensvärk att hen kontaktar HR. Japp, det var precis vad som hände för en kvinna på hennes arbetsplats.

På mamma-sajten Mumsnet har användaren ”Snuffalo” berättat om hur hon råkade ut för att bli shamead för att hon hade mens. Hon förklarar att vanliga värktabletter inte hjälpte mot hennes mensvärk, så hon fyllde en varmvattenflaska och placerade den i knät medan hon fortsatte arbeta, skriver Allure.

”Min typ handledare som vi kan kalla ”Guy” kommer för att prata med mig om någonting, märker varmvattenflaskan och säger ’det finns inte ens chans att du fryser idag, eller?’. Jag säger ’nej, det är bara för att lindra smärtan’. Han ser förvirrad ut och och sedan helt förfärad innan han går iväg.”

Kontaktade HR-avdelningen

Om man tycker att det var en löjlig reaktion så vänta bara, det värsta har inte ens kommit än.

”Mindre än tio minuter senare får jag ett meddelande från en HR-administratör som skriver ’Guy säger att du inte mår bra och borde gå hem, är allt okej?’. Jag säger att ’jag mår fint, detta är lite konstigt, han bara såg chockad ut över att jag hade en varmvattenflaska. Jag har mensvärk, du vet hur det är.'”

HR-administratören ska då ha loggat ut från chatten, och några minuter senare ringde HR-chefen upp och frågade Snuffalo om hon kunde gå någonstans avskilt för att prata.

”Sedan säger hon åt mig att jag inte borde prata om mina medicinska problem med någon som inte är en del av HR då det kan göra dem obekväma. Jag är seriöst chockad. Jag förklarade precis vad som hade hänt och hon sa ’ja, jag förstår. Om du mår så dåligt att du behöver en varmvattenflaska borde du gå hem. Guy känner sig extremt obekväm och det är oprofessionellt.'”

Guy känner sig extremt obekväm och det är oprofessionellt

Okej. Ska vi reda ut lite saker? 1) Mens och mensvärk är inte ett ”medicinskt problem” och 2) Om det är någon som är oprofessionell så är det Guy och HR-personalen.

[adSpace placement=”auto”]

Användaren avslutade sedan med att skriva att hennes kollegor använder höga skrivbord, fotstöd, ryggstöd och andra speciella hjälpmedel för att lindra deras smärta på jobbet. Men hon fick inte ens ha en varmvattenflaska i knät utan att någon tog illa upp.

”Har jag rätt i att bli helt förbannad?”, skrev Snuffalo. Och ja. Ja det har du.

När ska alla bara fatta att mens är naturligt och ingenting som behöver gömmas?!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss