in

Låt 2018 bli året du vågar byta karriär – 5 punkter som peppar dig

byta karriar

Att ta steget att byta karriär är inte lätt. Det kräver ofta både social och ekonomisk ansträngning, men det kan också vara så jäkla värt det. Funderar du på att ta steget? Vi vill peppa dig med följande punkter: Mer

 1. Det finns ingen ”rätt ålder”

  Känner du dig för ung för att redan ha tröttnat på ditt jobb eller det du har valt att plugga? Strunt i det – slösa inte tid på något som inte känns rätt. Och om du känner dig för gammal för att gå tillbaka till skolbänken, starta företag eller skaffa ett jobb du aldrig tidigare haft så är det läge att tänka så här: tänk vilken tur att du kom på vad du faktiskt VILL göra med ditt liv – det är ALDRIG för sent!

 2. Du kan alltid ångra dig

  Är du orolig att du ska ångra dig? Det är inga problem – man FÅR ångra sig. Om din nya karriär inte blir som du tänkt dig eller om du märker att du börjar sakna dina gamla arbetsuppgifter så kan du alltid gå tillbaka till det. Ingenting är hugget i sten!

 3. Dina kunskaper kan vara eftertraktade på oväntad plats

  Idag förändras många yrken hela tiden, och helt plötsligt kan dina skills som du har med dig sedan tidigare vara en stor tillgång. Tänk på det istället för det du ännu inte hunnit lära dig – det kommer.

 4. Du kan träffa vänner för livet

  Visst är det jobbigt att lämna en klass eller arbetsplats där man hittat vänner, men att byta riktning innebär ju att du kommer träffa massa nya, grymma människor som kommer lära dig mängder av saker. Genom ett karriärbyte får du tillgång till rum och sammanhang där du inte tidigare varit, snacka om personlig utveckling!

 5. Du kommer att må bättre

  Vi spenderar en stooor del av dagen på jobbet, och om man inte trivs eller känner sig otillfredställd så är risken stor att den känslan spiller över på ett privatliv. Om du har en karriär där du känner att du får utlopp för din passion, kreativitet och samtidigt utvecklas så kommer du må bättre överlag. Så, vad väntar du på? Ta steget!