in

Lär dig spå i händer – här är bästa guiden

hand
Bildkälla: Unsplash

Har du alltid varit nyfiken på hur man egentligen spår i händer? Här får du veta allt du behöver veta om handens linjer och läsning av dessa! Mer

Den här artikeln publicerades 2017.

Är du redo att lära dig spå händer? Let’s do it! Och innan vi börjar: om du är högerhänt ska du spå i väster hand, och tvärtom.

Läsa av handen – det säger handens form om dig

  • En lång handflata och korta fingrar betyder att du är en energisk, självständig och en god ledare.
  • En lång handflata och långa fingrar betyder att du är känslig och konstnärlig.
  • Fyrkantig handflata och korta fingrar står för att du är praktiskt lagd och jordnära.
  • Har du fyrkantig handflata med långa fingrar är du kunskapsintresserad och intellektuell.

Så spår du i händer – steg för steg

så spår du i händer

Det visar händerna i linjerna

  • HUVUDLINJEN: Ju längre huvudlinjen är desto mer intelligent är du. Är den rak är du praktiskt lagd. Sluttar den är du fantasifull och kreativ. Om den ”klyvs” i slutet är du självuppoffrande.
  • HJÄRTLINJEN: Om hjärtlinjen är lång och ligger långt ifrån fingrarna är du varmhjärtad, om den ligger nära fingrarna är du svartsjuk. Ju rakare hjärtlinjen är desto mer kylig och reserverad är du.
  • LIVSLINJEN: Den här linjen har ingenting med livslängd att göra utan visar på hur mycket du kommer uppleva. Om livslinjen har små ”avbrott” betyder det att dina livsmål kommer att förändras.
  • ÖDESLINJEN: Om den här linjen saknas tyder det på ett lugnt och stabilt liv. Om den är svag sägs det att du ska få ett stabilt liv men med vissa stormiga upplevelser. Är ödeslinjen obruten och rak tyder det på ditt liv blir obekymrat och lyckligt.
  • SOLLINJEN: Om sollinjen utgår från huvudlinjen sägs det att du får kämpa för att nå framgång. Om den startar nära handleden har du goda chanser att lyckas riktigt bra. Om linjen är suddig kan det betyda att du satsar på fel drömmar.

Varför spår man egentligen i händer?

Magic Frigren, 25 år, är författare och bloggare med ett intresse för mysticism. (Och ja, Magic är hennes riktiga namn, hon bytte när hon var 18 år.) Hon släppte nyligen sin debutroman, Transformationen, baserad på tio års research om alkemins historia.

I sin blogg Missmagicgirl skriver hon om allt som rör övernaturlighet och magi. Hon har bland annat skrivit om hur man spår i händer, kiromanti.

Hur kom du i kontakt med att spå i händer? 
– Jag har skrivit om nästan alla spåtekniker, och på bloggen var det många läsare som önskade att jag skulle skriva om just kiromanti. Men det tog ett halvår innan bloggposten var klar för jag var tvungen att göra så mycket research. Ju mer jag läste, desto mer intresserad blev jag!

Varför spår man i händer? 
– Eftersom alla har sina personliga linjer blir det fascinerande att se och tolka olikheterna. Det man försöker se i händernas linjer är personlighet, hur man är och hur ens framtid kommer att bli. Men man kollar inte bara på linjerna utan även på form och storlek på händer och fingrar. Jag har till exempel långa fingrar och långa handflator vilket tyder på en konstnärlig personlighet, och på mig stämmer det in.

Tycker du att det är det svårt? 
– Både ja och nej. Det som är svårt är att det finns så många olika tolkningsskolor. Första gången jag spådde mina händer fick jag fram att jag var korkad och skulle leva ett helt händelselöst liv, haha! Men nu har jag lärt mig mer och inser att det jag då tolkade som händelselöst egentligen betyder lugnt. Jag tycker man kan utgå från sig själv, läsa på lite och tänka efter vilka tolkningar man känner igen sig i.

Vilken hand ska man spå i? 
– Är du högerhänt ska du spå i vänster hand. Är du vänsterhänt ska du spå i högerhand. Alltså den hand som inte är din aktiva hand.

Tycker du att kiromanti är ett tillförlitligt sätt att spå framtiden? 
– Framför allt tycker jag att det är roligt! Jag har aldrig gillat tanken på att våra öden är permanent skrivna i våra händer, utan jag vill gärna tro att vi har makt att påverka våra liv. Men genom att spå i händer börjar man analysera sig själv och ställa frågor om livet, framtiden och sig själv som man kanske inte skulle göra annars, och självinsikt är alltid bra! Sen är det ganska kul på fest också, haha! Man kan gå fram till vem som helst och bara ”jag kan spå din hand om du vill”. Det brukar folk tycka är både kul och lite creepy.

Vill du lära dig ännu lite mer om att spå i händer? Kolla in den här videon!