in

Kvinnor borde få ta en tupplur på jobbet varje dag – vi säger bara ja tack!

kvinnor sova jobbet

Det här är bästa grejen någonsin! Mer

Alarmet ringer, du duschar, gör dig iordning för jobbet, äter frukost, borstar tänderna, väljer kläder, går ut genom dörren och börjar din pendling till jobbet. Känns det bekant? Kanske för att du gör det precis. Varje. Dag. Året. Runt.

Efter en stressig och fullspäckad morgon kan man ju tycka att man förtjänar en nap, men då är det naturligtvis dags att börja jobba. Och att sova på jobbet kan man ju inte göra, eller?

Faktum är faktiskt att kvinnor borde ta en tupplur på jobbet, eftersom vi behöver mer sömn än vad män gör.

New York Times skrev nyligen om fördelarna av att sova en stund på jobbet varje dag, något som både anställda och företaget kan dra nytta av.

De anställda kommer vakna upp mer alerta och redo att tackla sina arbetsuppgifter under eftermiddagen.

Tricket är dock att inte sova mer än 20 minuter. Om man gör det kan det resultera i sömnstörning, då man känner sig groggy efter en lång nap.

Jerome Siegel, chef för UCLA Center for Sleep Research, berättar också för New York Times att det är viktigt att undvika koffein under eftermiddagen, och att göra det till en vana att vakna upp samma tid varje dag så du vänjer din kropp vid ett sovmönster.

Så, ta ett snack med din chef och kolla om ni ladies kan få en tid i vilorummet varje dag!

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.