in

Kvinnor bär detta för att slippa bli trakasserade av män

slippa trakasserier dragare

Det är sjukt att detta ska behövas. Mer

Som alla säkert redan vet så rankas tjejer och kvinnors ”nej” inte högt hos många män. Att säga ”nej, jag vill inte gå ut med dig” eller ”jag är inte intresserad” räcker inte alltid. Istället måste man säga ”jag har en pojkvän”. För det räcker inte med att man själv som tjej inte vill gå ut med en snubbe eller hångla med någon på en fest. Det där ”nejet” är bara tillräckligt om det är en annan kille som redan ’tagit en’.

Men att säga att man har en pojkvän räcker inte alltid heller för att få andra snubbar att lämna en ifred. Det är något som, bland andra, Mackenzi Guptill fått erfara på hennes jobb som receptionist på ett hotell, skriver Elite Daily.

Mackenzi delade ett foto på Facebook där hon visar upp en ringprydd hand. Det hade kunnat vara en förlovningsring, men det är det inte. Det ska bara se ut som det.

Skärmavbild 2017-08-04 kl. 13.57.30

Mackenzi berättade om hur en man besökte henne på jobbet, om och om igen. Under ett av flera besök händer det här:

”Förra veckan kommer han in när jag jobbar. Vi pratar om böcker, han ger en till mig, det var som det brukade vara. Förutom att han blir privat och frågar mig om jag har pojkvän. Frågan gjorde mig helt svarslös. Jag sa att jag hade det, att vi hade varit tillsammans i ungefär tre år. Han sa att ’jag såg ingen ring så jag antog bara’, vilket okej, jag fattar det.”

Mackenzi skriver sedan om hur mannen fortsatte stå kvar och prata med henne, och säga saker som att hon borde ringa honom om det inte funkar med pojkvännen. Mackenzi kände sig dock inte bekväm med att säga åt honom hur obekväm han gjorde henne.

”Det var fel alltihop och jag ville så gärna säga åt honom att dra åt helvete och aldrig mer komma tillbaka. MEN, jag var på jobbet. Jag behöver det här jobbet. Och rädslan av att bli sparkad för att ha skrikit åt någon kille fanns definitivt där. Jag tänkte att ’han har ju inte GJORT något fysiskt, han bara pratar för mycket och är obehaglig’. Till slut gick han men inte utan att säga till mig att han definitivt skulle komma tillbaka och att ’ha honom i åtanke’ om jag känner mig ensam.”

[adSpace placement=”auto”]

Mackenzi berättar sedan om hur tre killar trakasserade både henne och hennes kvinnliga kollega, och hur de fick precis samma tanke om att dyka upp till jobbet med förlovningsringar på sig.

Facebook-inlägget har i skrivande stund över 12 590 delningar. Många kvinnor har också kommenterat inlägget och berättar att de gör eller har gjort precis samma grej.

1

Här kan du läsa hela Mackenzis inlägg.

 

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss