in

Kvinnlig VD färgade håret brunt för att tas mer seriöst på jobbet

vd farga har dragare

Eileen Carey är VD på det framgångsrika tech-företaget Glassbreakers. Hon har brunt hår, bär glasögon och har aldrig klackar på sig – med så har det inte alltid varit. Mer

I en intervju med BBC avslöjade Eileen Carey att hon färgade sitt hår från sitt naturliga blonda, till brunt, efter att hon hade fått rådet om att det skulle gagna hennes karriär.

– Att vara brunett hjälper mig att se lite äldre ut och jag behövde det, kände jag, för att kunna tas seriös, säger Carey.

Hon slutade även göra manikyr, gå till frisören för att få en blow dry och har lagt undan sina linser till förmån för glasögon. Carey klär sig också i mer loose-fitting och androgyna kläder på kontoret.

Carey är heller inte den enda kvinnan som gjort om sitt utseende i tech-världen. När hon intervjuat kvinnliga kandidater till sitt företag har flera av dem berättat att de ändrat hårfärg från blont till brunt för att främja deras karriärer.

– Vi har diskuterat att det finns en fetischism för blonda kvinnor, säger Carey och fortsätter:

– För att jag ska kunna vara framgångsrik inom tech vill jag dra så lite uppmärksamhet till mig som möjligt, särskilt på någon sexuellt sätt.

Carey säger att det finns ett problem kring sexuella trakasserier i hennes bransch.

– Jag vill ses som en företagsledare och inte som ett sexobjekt. Den gränsen korsas fortfarande väldigt ofta inom den här branschen.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss