in

Kvinna, över 25 och ogift? Se viktiga klippet om giftermål i Kina

kampanj leftover woman

I Kina pressas kvinnor att gifta innan de fyller 27 och för att belysa problemet har det internationella hudvårdsmärket SK-II valt att lansera filmen ”Marriage Market” som en del i kampanjen #changedestiny. Viktigaste och starkaste klippet vi sett idag! Mer

I Kina finns ett uttryck, ”Sheng Nu”, som används om kvinnor som är över 25 år och som fortfarande är ogifta. Översatt till engelska betyder det ”leftover women”. På grund av detta känner sig många kinesiska kvinnor pressade – i synnerhet av av sina föräldrar – att hitta någon och gifta sig runt tjugofem. För att belysa problematiken har nu hudvårdsmärket SK-II lanserat filmen ”Marriage Market” som en del i kampanjen #changedestiny.

Bakom kampanjen står den svenska reklambyrån Forsman & Bodenfors och syftet är att inspirera och uppmuntra kvinnor att ta kontroll och själva bestämma över sitt liv och öde.

I filmen delar ogifta kinesiska kvinnor med sig av sina tankar och känslor kring den pressen som finns på dem. De konfronteras också med sina föräldrars åsikter. Det här är så viktigt och berör verkligen, se klippet här (och glöm inte att slå på undertexten)